Кулеба: обмін полоненими «не поставлений на паузу» через коронавірус

Кулеба: обмін полоненими «не поставлений на паузу» через коронавірус

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба: Ми працюємо над обміном

У МЗС запевняють, що жоден коронавірус не здатен загасити чи загальмувати зусилля з повернення українців з полону

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба переконаний, що попри епідемію Covid-19 питання обміну утримуваними особами і питання звільнення кримчан із російських в’язниць залишається актуальним.

Про це він сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода».

«Це питання не поставлене на паузу. Ми працюємо над обміном. Офіс президента працює і Міністерство реінтеграції працює для того, щоб обмін все-таки відбувався. Безумовно, там мають бути вжиті додаткові епідеміологічні, карантинні заходи для цього. Але доля людей, доля наших в’язнів завжди була пріоритетом №1 для президента і залишається таким самим», – заявив міністр.

Він також додав, що «жоден коронавірус не здатен загасити чи загальмувати наші зусилля з повернення наших громадян з полону і незаконного утримання».

Раніше у Путіна заявляли, що обмін утримуваними особами між Україною і РФ відбудеться до кінця березня.

Як повідомлялося, 5 березня президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона в ТКГ передала список із понад 200 прізвищ для майбутнього взаємного звільнення утримуваних осіб. Глава держави висловив сподівання на проведення такого обміну в березні.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова підтвердила, що до обмінних списків буде включено кримських татар.

Народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що ув'язнені владою РФ кримські татари можуть відмовитися від обміну, якщо дізнаються, що їх обмінюють на злочинців. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: