«Нова загроза Україні, гірший за клоуна». Фаріон накинулася на Разумкова через мову

«Нова загроза Україні, гірший за клоуна». Фаріон накинулася на Разумкова через мову
Колишня народна депутатка від ВО «Свобода» та мовознавець Ірина Фаріон
Фото з відкритих джерел

Мовознавчиню та ексдепутатку обурила позиція спікера Ради щодо навчання у вишах іноземною мовою

Колишня народна депутатка від ВО «Свобода» та мовознавець Ірина Фаріон назвала спікера парламенту Дмитра Разумкова «новою загрозою України». Про це Фаріон написала у своєму Telegram-каналі.

Фаріон поширила новину із брифінгу Дмитра Разумкова у Львові, де він заявив, що вважає, що законопроєкт про навчання у вишах іноземною мовою не загрожує державній.

«Ось цей бидлюк – нова загроза Україні. Воно гірше за клоуна, бо деколи клепку вмикає. І то Українофобську. Кожна самодостатня країна просуває свою мову на міжнародному ринку і перетворює її у валюту. Тільки цей совковий мотлох з колонізованим мозком далі всучує вишам колоніЯльну мовну модель», – написала колишня депутатка.

Вона також зазначила: «Суть не грошах, що ніби зароблятимуть виші – суть у системній війні з українською мовою і блокуванні її на міжнародній арені і в середині країни. За начебто прагматичною метою насправді криється політичне завдання протягування рускава міра у виші, що є стратегічним завданням кремля. До речі, іноземці, на відміну від цього совка, за рік щебечуть українською. Натомість у разумкових на то розуму нема».

Нагадаємо, що комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував парламенту схвалити вищевказаний законопроєкт №3717 – зміни до мовної статті Закону «Про вищу освіту». Суть документу – навчання іноземних студентів «може здійснюватися іноземною мовою».

Варпто зазначити, що раніше парламент провалив першу спробу узаконити навчання іноземною мовою для студентів з інших країн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: