Росія може у дуже короткі строки сформувати угрупування для наступу, – заступник Єрмака

Росія може у дуже короткі строки сформувати угрупування для наступу, – заступник Єрмака

Роман Машовець заявив, що збройні сили Росії постійно утримують потужне наступальне угруповання навколо України

Фото з відкритих джерел

Росія може у короткі терміни здійснити передислокацію особового складу для наступальних дій на території України

Заступник глави Офісу президента з питань національної безпеки і оборони Роман Машовець заявив, що збройні сили Росії постійно утримують потужне наступальне угруповання навколо України. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

За словами заступника Андрія Єрмака, протягом другої половини 2021 року російські війська провели комплекс широкомасштабних командно-штабних навчань поблизу державного кордону України. Після завершення навчань до місць постійної дислокації повернувся лише особовий склад. Бойова та інша військова техніка – танки, бойові машини та ракетні системи «Іскандер» – залишилися біля кордону України.

Це дозволяє російській владі в дуже короткі строки здійснити передислокацію особового складу та сформувати ударні угруповання, готові до наступальних дій на території України, зазначив посадовець.

«Росія своїми діями та збройною агресією щодня підриває основи демократичного світу, а Україна зараз не лише має військовий конфлікт із Російською Федерацією за свої території, а фактично виступає як велика стіна для захисту всього світу», – додав Машовець.

Нагадаємо, конгресмени просять Джо Байдена відправити військових до України.

Також генерал ЗСУ очікує на посилення військової агресії РФ.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: