Супрун погрожують через скандал у медуніверситеті Богомольця

Супрун погрожують через скандал у медуніверситеті Богомольця
Уляна Супрун

Скандал в університеті набирає обертів

В.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун повідомила, що їй надходять погрози через ситуацію, яка склалася навколо медичного університету імені Богомольця та відсторонення від посади ректора Катерину Амосову. Про це вона повідомила на своїй сторінці у соцмережі Facebook, виклавши скрін повідомлення з погрозами.

«Гібридна війна проти трансформації України в європейську державу триває. Щойно перед початком уряду прем’єр-міністру та міністрам прийшло повідомлення з погрозами через ситуацію, яка склалася в НМУ. Вчора намагалися зламати мою приватну сторінку на Facebook.

Тактика кібертероризму та залякування - одні з улюблених способів не лише Російської Федерації, але й її союзників в Україні», - написала в.о. міністра.

28276551_2045890302362193_4626045174411640380_n

За словами Супрун, вона звернулася до правоохоронних органів з проханням вжити відповідних заходів. У повідомленні вона затегала міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та сторінцу у соцмережі СБУ.

26 лютого, студенти та трудовий колектив Національного медичного університету імені Богомольця оголосили про безстроковий страйк вишу. А на наступний день поновили навчання.

Страйк оголошено у зв’язку з «безпрецедентним брутальним та незаконним втручанням керівництва МОЗ в незалежність та самоврядність» університету.

20 лютого Міністерство охорони здоров'я відсторонило від виконання обов'язків ректора медуніверситету Богомольця Катерину Амосову.

Ректорку відсторонили через те, що студенти стоматологічного факультету не змогли скласти обов'язковий для продовження навчання іспит «Крок 1. Стоматологія».

Зазначимо, що МОЗ спростувало інформацію про невиплату зарплат у медуніверситеті ім.Богомольця.

Також у Міносвіти обурилися безстроковим страйком в медуніверситеті. Згодом Амосова прокоментувала своє відсторонення з посади ректора медуніверситету.

27 лютого охоронці медичного університету імені Богомольця у місті Києві жорстоко побили журналіста та активіста Олега Яценка під час виконання ним службових обов’язків. 

Читайте також статтю: Амосова проти Супрун. Хто стоїть за колапсом у найбільшому медичному вузі країни

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: