Вибори мера Харкова. Політолог назвав трьох головних кандидатів

Вибори мера Харкова. Політолог назвав трьох головних кандидатів
Дострокові вибори харківського міського голови відбудуться 31 жовтня 2021 року
Зображення: slovoidilo.ua

Голобуцький пояснив, хто може посунути Терехова на виборах мера Харкова

Основними претендентами на посаду мера Харкова на позачергових виборах, що відбудуться 31 жовтня, є Михайло Добкін, Ігор Терехов та Юлія Світлична

Таку думку на сторінці у соцмережі «Фейсбук» висловив політолог Олексій Голобуцький.

За його словами, на цей момент розклади щодо виборів у Харкові, «орієнтовно мають такий вигляд: є три найімовірніших претендента, Добкін, Терехов і Світлична, і є ті, хто найпевніше включиться до кампанії не для перемоги, а для «розігріву» власних рейтингів».

Поки, на думку Голобуцького, найсильнішим претендентом виглядає Добкін: «У нього 100% впізнаваність, статус наступника Кернеса, давно складений чималий ядерний електорат, медійний ресурс з доступом до загальноукраїнських ЗМІ».

«Однак є ще Терехов – в.о.мера, секретар Харківської міськради. Котрий старанно формує публічний образ серйозного політика і також позиціонує себе як наступник Кернеса. Стартова позиція «виконувач обов’язків» теоретично є ідеальним стартом і майже гарантією отримання посади...», – зазначив експерт. Хоча він переконаний, що Терехов попри всі адміністративні можливості поки що надто сильно поступається Добкіну.

«А є ж іще ексголова ХОДА, а тепер нардеп Юлія Світлична. Вона вміє завжди дуже активно і якісно працювати у виборчих кампаніях», – зазначив Голобуцький. Політолог наголосив, що 78% на довиборах у Верховну Раду та проходження іменного блоку майже в усі місцеві ради Харківської області – це потужний результат для Світличної. «Якщо додати непогану медійну подушку, високу впізнаваність і наявність ядерного електорату – як мінімум Терехова посунути Світличній буде не складно. В Харкові є значна частка електорату, котрий не визначився, але десятиріччями знайомих облич бачити в мерах не хоче. Питання лише одне – як вона бачить свої політичні плани і чи входить до цих планів балотування на посаду мера Харкова», – заявив Голобуцький.

В цілому, вважає експерт це і є «основні претенденти на посаду мера Харкова, між якими і відбуватиметься боротьба в ході виборчої кампанії. Так, ще є «друга лінія»: може підключитись той же Мураєв, нагадати про себе Фельдман, партія влади напевне висуне чергового шоумена, ОПЗЖ врешті визначиться з кандидатом... Але це в будь-якому випадку буде бекґраунд до змагання головних претендентів».

Нагадаємо, дострокові вибори харківського міського голови відбудуться 31 жовтня 2021 року. Ці вибори мали б відбутися ще в березні, оскільки Геннадій Кернес, що очолював Харків останні 10 років помер 17 грудня 2020 року. Однак через зволікання з подачею документів від Харківської міськради до Верховної Ради вибори не встигли призначити вчасно. На думку багатьох експертів, Терехов свідомо відтягнув вибори на осінь, аби встигнути наростити собі рейтинг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: