Владу закликають забезпечити вільне пересування журналістів в умовах надзвичайної ситуації

Владу закликають забезпечити вільне пересування журналістів в умовах надзвичайної ситуації

НСЖУ закликає владу забезпечити вільне пересування журналістів 

Фото: Укрінформ

Журналістам треба дати можливість користуватися спеціальними маршрутами громадського транспорту

Національна спілка журналістів України закликає органи місцевого самоврядування забезпечити можливість безперешкодного пересування журналістів по всій території України, в тому числі – вільне користування спеціальними маршрутами громадського транспорту.

«Нарівні з медиками, комунальниками, правоохоронцями, соціальними працівниками сьогодні журналісти виконують важливу роботу з оперативного інформування суспільства», – повідомляє пресслужба НСЖУ.

У спілці  повідомляють, що останніми тижнями журналісти працюють у надзвичайно складних умовах, розповідаючи про те, як в Україні долають пандемію коронавірусу. Більшість співробітників медіа не можуть піти в самоізоляцію та припинити оперативне інформування громадян про розвиток подій в країні. Кожна редакція ЗМІ запровадила спеціальний режим роботи під час карантину, акцентуючи надзвичайну увагу на безпеці здоров’я співробітників та джерел інформації. Але для багатьох співробітників ЗМІ у Києві та регіонах важливим питанням є можливість користування громадським транспортом – і для доїзду до редакції, і для виїзду для збору інформації.

Виходячи з суспільної важливості роботи журналістів у цей час, Національна спілка журналістів України пропонує владі забезпечити можливість для працівників медіа під час виконання професійних обов’язків користуватися громадським транспортом в умовах протиепідемічних обмежень», – йдеться у зверненні .

У НСЖУ посилаються на Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)», у якому йдеться про те, що органи влади при здійсненні заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби мають забезпечувати безперешкодне пересування журналістів по території України, в тому числі на територіях, де оголошено надзвичайну ситуацію».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав закон про забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусу.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: