Зеленський закликав ЄС надати Україні європейську перспективу

Зеленський закликав ЄС надати Україні європейську перспективу
Володимир Зеленський на зустрічі з очільниками Євроради та Єврокомісії
фото: president.gov.ua

«Надання європейської перспективи Україні – логічний та очікуваний крок», – заявив президент України

Президент Володимир Зеленський закликав ЄС бути «сміливим і далекоглядним» та надати європейську перспективу Україні. Про це президент заявив на пресконференції за підсумками саміту Україна – ЄС у Києві.

«Дуже очікуємо від керівництва Європейського союзу та держав-членів сміливості та далекоглядності щодо бачення України як невід’ємної складової європейського простору», – сказав Зеленський.

«Надання європейської перспективи Україні, яка поділяє спільні з ЄС цінності, відповідно до статті 49 Договору про ЄС – логічний та очікуваний крок. Для досягнення цієї мети Україна наполегливо працюватиме з усіма партнерами та державами ЄС», – додав президент України.

Як відомо, сьогодні у Києві стартував саміт Україна – ЄС (фото). Раніше було оприлюднено порядок денний саміту Україна – ЄС.

Сьогодні Україна та ЄС підписали угоду про «відкрите небо»

Зазначимо, Верховна Рада може провести позачергове засідання для розгляду законопроєктів, важливих для європейської інтеграції України.

Україна та Європейський союз проводять саміти на підставі статті 5 Угоди про асоціацію. Засідання самітів проводяться за участю президента України, президента Європейської ради та президента Європейської комісії. Cаміти відбуваються кожного року почергово в Україні та Брюсселі.

У День Незалежності 24 серпня Зеленський обговорив з президентом Євроради підготовку до саміту Україна – ЄС. Зеленський розповів про очікування української сторони щодо ключових результатів цієї зустрічі на найвищому рівні, а також про основні елементи проєкту Спільної заяви саміту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: