Порошенко запевняє, що реформа освіти починає приносити плоди

Порошенко запевняє, що реформа освіти починає приносити плоди
Петро Порошенко на Global Teacher Prize Ukraine

«Якщо мене запитати, яка реформа є найважливішою, я скажу, що це реформа освіти», заявив президент

Президент України Петро Порошенко вважає, що реформа освіти наразі є найважливішою, і перші зміни вже можна побачити в школі.

Про це він сказав на церемонії нагородження кращого вчителя України Global Teacher Prize Ukraine.

«Виховання та майбутнє формування особистості залежить від двох факторів: перше - це батьки, друге - це вчителі. Якщо мене запитати, яка реформа є найважливішою, я скажу, що це реформа освіти. І ця реформа починає приносити свої плоди. І якщо є будь-які сумніви з цього приводу, прийдіть та подивіться на наших сучасних першокласників, які вчаться за програмою «Нова українська школа». Подивіться, як вони біжать до школи, бо їм там подобається, подивіться, як їх там зустрічають вчителі. І це вже величезні зміни, які відбуваються», - наголосив Порошенко.

Президент наголосив що зараз, з початком реформи середньої школи, також впроваджується й інклюзивне навчання, і серед тих вчителів, хто брав участь у конкурсі Global Teacher Prize Ukraine, є ті педагоги, які спеціалізуються на інклюзивній освіті.

За словами президента, важливість цього полягає не просто в тому, що в суспільстві змінюється ставлення до людей з особливими потребами, а й в тому, що зі зміною свідомості діти також виховуються в шані до своєї країни і свого народу.

Також на церемонії Порошенко вручив подарунки вчителям, що вийшли у фінал Global Teacher Prize Ukraine.

Як повідомлялося, 7 жовтня в Україні відзначається День вчителя. Цього дня оголосять фіналіста премії Global Teacher Prize Ukraine. Загалом у конкурсі змагалися близько 2000 вчителів з усієї країни. Переможець отримає грошовий приз у 250 тис. грн та зможе взяти участь в світовому конкурсі Global Teacher Prize.

Також сьогодні президент Петро Порошенко відвідав школу, у яку сам ходив у дитинстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: