Адвокат порадив громадянам вивчити правила карантину

Адвокат порадив громадянам вивчити правила карантину

Законні вимоги  поліцейських щодо дотримання карантину треба виконувати

Уряд затвердив список додаткових обмежень у рамках карантину

Адвокат, кандидат юридичних наук Олександр Лещенко радить виконувати вимоги поліцейських щодо карантину, якщо вони законні.

«Якщо вимога поліцейського законна, її треба виконати», – сказав в інтерв’ю «Главкому» Олександр Лещенко, керуючий партнер адвокатського об’єднання «Лещенко, Дорошенко і партнери».

«Для прикладу, якщо ви йдете по вулиці у компанії кількох людей і правоохоронець просить вас не ходити великою компанією і просто зараз розійтися – це законно. Закон зобов’язує громадян виконувати законні вимоги. Можна вважати, що таке прохання – це попередження, як правило, у такому випадку протокол не складається», – розповів адвокат.

Олександр Лещенко підкреслив, що громадяни повинні вивчити правила карантину.

Нові правила карантину, запропоновані урядомНові правила карантину, запропоновані урядом

Адвокат пояснив, що муніципальні охоронці не складають протокли, вони можуть зробити зауваження порушникам карантину або викликати патрульну поліцію, щоб зафіксувати це правопорушення.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про заборону ходити по вулицях більше, ніж по двоє осіб, за винятком тих, хто супроводжує дітей.

 Національна поліція з початку карантинних заходів відкрила 35 кримінальних проваджень. 21 справу відкрито за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням і 14 справ пов’язані з порушенням карантинних заходів

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: