Блогер розповів, навіщо розповсюдив брехню про смерть дружини Януковича (відео)

Блогер розповів, навіщо розповсюдив брехню про смерть дружини Януковича (відео)
Політтехнолог пояснив, навіщо ввів суспільство в оману щодо смерті Людмили Янукович
фото: УНІАН

Володимир Петров заявив, що таким чином продемонстрував приклад інформаційно-психологічної атаки

Метою розповсюдження недостовірної інформації про смерть дружини президента-втікача Віктора Януковича Людмили Янукович була демонстрація того, що практично кожна людина за бажання має можливість проводити інформаційно-психологічні атаки. Про це в етері Youtube-каналу Ісландія повідомив ініціатор розповсюдження новини, політтехнолог та блогер Володимир Петров.

«Вчора для того, щоб ви зрозуміли, як це все працює, я запустив свою інформаційну хвилю. Просто з нуля, не використовуючи жодних грошей, не використовуючи жодних інструментів, які пов’язані зі мною. Я використав лише свій Telegram-канал. І що я зробив? Я вигаав цілком і повністю новину, яка мала би вибиватись з контексту загальної інформаційної картини, і яка повинна була розвиватися так, як я вважав за потрібне. Я написав у Telegram-каналі, що дружина Віктора Януковича Людмила Янукович померла годину тому», – пояснив Володимир Петров.

Політтехнолог похвалився тим, що вигадану ним новину підхопили українські та деякі російські ЗМІ, і навіть Вікіпедія оновила біографію Людмили Янукович, вказавши вигадану Петровим дату її смерті – 24 січня.

Політтехнолог додав, що згодом опублікував продовження своєї вигаданої новини, повідомивши, що дружина президента-втікача померла від інсульту, а за чотири дня до смерті вона була вакцинована російським препаратом «Супутник V». Це повідомлення також поширили вітчизняні медіа.

«Якщо я використовуючи лише свій Telegram-канал, не використовуючи жодних грошей, зміг це зробити, уявіть, що ми зможемо зробити, якщо у нас будуть спільні завдання? Якщо ми будемо розуміти, що робити, якщо ми будемо пояснювати російським жінкам, що це у 2014 нібито «добровольці» ваші, які їхали на Донбас, повертались без рук ніг, повертались у скриньках дерев’яних. А зараз це вже будуть ваші військові, годувальники, ті, з кого ви живете, ті, хто вам садить картоплю, копає, ті, хто вам носить сумки з базарів, будуть повертатися мертвими», – пояснив Володимир Петров.

Блогер наголосив, що Україні варто мати інформаціюну стратегію та працювати, зокрема, із російською аудиторією відповідним чином.

Раніше повідомлялося, що політтехнолога Петрова відсторонили від ефіру на телеканалі «Рада».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: