Ексвійськовий з протезом встановив рекорд України, протягнувши літак (фото, відео)

Ексвійськовий з протезом встановив рекорд України, протягнувши літак (фото, відео)
Атлет готувався до встановлення рекорду вдома
фото: скріншот з відео

Рекордсмен родом із Вінниччини, наразі проживає у Харкові

На Чугуївському аеродромі на Харківщині колишній військовослужбовець та учасник війни на Сході 24-річний Роман Кашпур протягнув літак Ан-26 на 6,4 м за 43 секунди, встановивши національний рекорд. Про це повідомляє Суспільне.Харків.

Про Романа відомо, що він родом з Вінниччини, наразі проживає у Харкові разом із дружиною та двома дітьми . У 2019 році, під час служби у розвідувальному батальйоні, наступив на протипіхотну міну і частково втратив ногу. Згодом йому встановили протез.

Роман активно тренується, брав участь в міжнародних спортивних змаганнях ветеранів «Ігри героїв». Глтувався до змагань вдома, в облаштованому власноруч спортзалі.

Цьогоріч чоловік вирішив встановити рекорд. Ідея з літаком прийшла до нього спонтанно, коли їхав повз Чугуївський аеродром.

«Я почав займатись. Здебільшого акцент був на підтягування. Якщо з ногою якісь проблеми – протез скинув, руки цілі. Все, можна займатись. Зрештою, дуже багато було категорій в Іграх, я зареєструвався в чотирьох. Як результат – в трьох отримав перше місце, і в підтягуваннях також перше», – розповів Роман.

Нагадаємо, нещодавно 105-річна спортсменка побила світовий рекорд на стометрівці.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: