Епіфаній розповів, що може розділити Українську церкву

Епіфаній розповів, що може розділити Українську церкву
Епіфаній прокоментував питання про перехід до святкування Різдва за новим стилем, 25 грудня
Фото: Главком

«Розпочинаючи будівництво єдиної помісної Православної церкви, ми маємо уникати тих питань, які розділяють», - зазначив митрополит

Православна церква України наразі не готова до календарної реформи, і це питання певною мірою може розділити Українську церкву.

Про це в інтерв'ю телеканалу «Прямий» розповів предстоятель незалежної помісної церкви митрополит Епіфаній.

«... Розпочинаючи будівництво єдиної помісної Православної церкви, ми маємо уникати тих питань, які розділяють. Календарне питання зараз теж певною мірою може розділити Українську церкву», - зазначив Епіфаній, коментуючи питання про перехід до святкування Різдва за новим стилем, 25 грудня.

Митрополит зазначив, що дане питання є болючим, тому що не всі українці до кінця розуміють календарну реформу.

«Ми віримо в те, що у майбутньому, - це питання часу - коли українці у більшості будуть бажати святкувати Різдво Христове за новим стилем, церква відгукнеться на цей запит українського суспільства», - додав він.

Він також висловив надію, що у майбутньому офіційним кафедральним собором ПЦУ стане Софійський Собор у Києві.

«Поки особливої згоди (державної влади - ред.) немає. Але ми віримо, що цей історичний кафедральний собор київських митрополитів у майбутньому буде офіційним кафедральним собором для предстоятеля вже єдиної помісної Православної церкви. Це історична правда. Ми маємо цю святиню використовувати для молитви» , - зазначив митрополит. 

Раніше Епіфаній заявляв, що святкування Різдва в Україні можуть перенести в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ.

Також митрополит пояснив, чому Православна церква України зразу не отримає патріаршого статусу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: