Колишній соратник Зеленського радить йому терміново створювати коаліцію в парламенті

Колишній соратник Зеленського радить йому терміново створювати коаліцію в парламенті
Зараз навколо Зеленського небезпечна позиція – коли всі чекають, доки президент потоне, - Данилюк

Данилюк радить президенту терміново змінювати свою кадрову політику

Екссекретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк вважає, що президенту Володимиру Зеленському необхідно кардинально змінювати підхід до кадрової політики. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Данилюка стверджує, що президенту варто залучати кадри з інших політичних сил для розширення політичної бази підтримки. «Я вважаю, що Зеленському треба ініціювати створення коаліції в парламенті», - зазначає екссекретар РНБО.

Данилюк зауважує, що зараз навколо Зеленського «небезпечна позиція – коли всі чекають, доки президент потоне». «Ми всі від цього постраждаємо. Буде погіршуватись ситуація з коронавірусом, економіка сипатиметься – необхідно об’єднання зусиль», - говорить політик.

Водночас, Данилюк стверджує, що наразі не бачить поруч з президентом людей, «які зможуть це витягнути».

Екссекретар РНБО наголосив, що хоча попередня кадрова політика не викликає бажання приєднуватись до команди Зеленського, «але кожен робить помилки». «Головне – вміти їх виправляти», - запевняє Данилюк.

Попри те що Данилюк радить Зеленському змінити кадрову політику і шукати професіоналів, він не розуміє, наприклад, повернення у владу експрем’єр – міністра і лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка. «Як Зеленський пояснить залучення Яценюка у владу, а обіцянки нових облич? З  переліку обіцянок Зеленського на президентських виборах так зникне майже все. А так в історію не входять», - переконує екссекретар РНБО.

Нагадаємо, Олександр Данилюк приєднався до команди президента Володимира Зеленського рік тому у розпал виборчої компанії. Кілька місяців перед тим, його помічали біля іншого кандидата – Анатолія Гриценка. Ще раніше Данилюк працював в Адміністрації Петра Порошенка і був членом уряду за президентською квотою. Під час виборів Данилюк організовував для Зеленського зустрічі з послами західних країн, представниками МВФ, координував «міжнародку» та навіть організував зустріч з президентом Франції Емманюелем Макроном. Після перемоги Зеленського вплив Данилюка поступово почав згасати, бо він дуже часть вступав у дискусії з президентом. Тому призначення Данилюка секретарем РНБО сприймалося як «почесне заслання». В результаті Данилюк сам подав у відставку, а Зеленський «на прощання» дорікнув йому прем’єрськими амбіціями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: