У Миколаївській області, де виявлено осередок коронавірусу, церковники закликають йти святити паски

У Миколаївській області, де виявлено осередок коронавірусу, церковники закликають йти святити паски
Також архієпископ закликав паству не дивитися телевізор і не користуватися інтернетом, а особливо соцмережами, які, мовляв, розповсюджують брехливу інформацію про коронавірус

На сьогодні у Вознесенському районі зареєстровано найбільше в області хворих на коронавірус – 20 людей

У Вознесенському районі  Миколаївської області, де зафіксовано найбільше в області хворих на коронавірус архієпископ Вознесенський і Первомайський Алексій (УПЦ МП) заявив, що Великоднє нічне богослужіння та освячення пасок відбудеться і за умов карантину.

Звернення архієпископа опубліковане на офіційному сайті Вознесенської єпархії УПЦ МП, повідомляє місцеве видання НикВести.

Зазначається, що саме у Вознесенському районі на Миколаївщині виявили перші випадки захворювання на коронавірус серед віруючих громади однієї з церков.

«Богослужіння в Великодні святкові дні відбуваються згідно Статутів нашої Церкви. Зокрема, Великоднє нічне богослужіння та освячення пасок буде відбуватися! Всі бажаючі можуть приступити до Таїнства Покаяння та Євхаристії», - йдеться у зверненні.

Щоправда, один із його пунктів містить прохання під час богослужіння «виконувати вимоги і норми, встановлені МОЗ».

Також архієпископ закликав паству не дивитися телевізор і не користуватися інтернетом, а особливо соцмережами, які, мовляв, розповсюджують брехливу інформацію.

«... настійне прохання: категорично УТРИМАТИСЯ від перегляду телевізора, який нагнітає обстановку і вводить у відчай людей, підриваючи тим самим психічне здоров'я населення, а також обмежити себе в інтернет-просторі. Зокрема - в соціальних мережах, які теж є розповсюджувачами неправдивої та негативної інформації, яка призводить людей до відчаю і шкодить як духовному, так і фізичному здоров'ю», - йдеться у зверненні.

.png_52

Варто зауважити, що на сьогодні у Вознесенському районі Миколаївщини зареєстровано найбільше хворих на коронавірус – 20 людей, в області - 22.

Як повідомлялося, в Україні станом на 9 ранку 16 квітня лабораторно підтверджено 397 нових випадків захворювання на коронавірус. Загалом на коронавірус хворіють 4161 людина, з них 116 летальних випадків, 186 пацієнтів одужали.

Нагадаємо, у світі станом на ранок 16 квітня зареєстрували 2 083 607 випадків зараження коронавірусом, з них - 510 350 осіб одужали і 134 632 померли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: