На Рівненщині перша громада з Московського патріархату перейшла до Української церкви

На Рівненщині перша громада з Московського патріархату перейшла до Української церкви
За рішення приєднатися до Православної церкви України проголосували всі члени громади одностайно

Настоятель храму підтримав громаду і готовий служити в Українській церкві

Громада Хрестовоздвиженського храму села Деражне Костопільського району на Рівненщині оголосила про перехід із УПЦ Московського Патріархату до Православної Церкви України. Це сталося 7 січня після святкової літургії. Про це розповів у коментарі «Радіо Свобода» староста храму Микола Гаврилюк.

«Громада виявила бажання, щоб у нашому селі була створена українська православна церква. Під час цього церква була вщерть заповнена людьми. Отець Віктор (Чабан) підтримав це рішення і готовий далі служити громаді», – відповів Гаврилюк.

За словами старости, за це рішення проголосували понад 300 членів громади. Жодного парафіянина, який був би проти, не було.

Це перший випадок переходу громади УПЦ (МП) до ПЦУ в Рівненській області.

Загалом після Об’єднавчого собору в Києві 15 грудня і створення помісної Православної церкви України вже понад 40 громад Української православної церкви (Московського патріархату) заявили, що переходять до нової структури. За підрахунками УПЦ (МП), наприкінці 2012 року в її складі перебували 11 393 парафії.

Нагадаємо, у Чернівецькій області ще п'ятнадцять церковних парафій мають намір перейти від УПЦ Московського патріархату під патронат Православної церкви України.

Декілька днів тому громада на Хмельниччині перейшла до Помісної церкви. Священик УПЦ МП здав ключі та поїхав з села.

Раніше у Вінниці до Православної церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

Як повідомлялося, попри погрози священиків Московської церкви, жителі села на Волині приєдналися до ПЦУ.

Також у Чернівецькій області ще одна громада приєдналася до Православної церкви України.

На Черкащині слідом за релігійною громадою села Скибин Жашківського району заявила про перехід від Московського патріархату до Православної церкви України громада села Охматів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: