Порушники карантину, які не можуть сплатити високий штраф, ризикують втратити майно

Порушники карантину, які не можуть сплатити високий штраф, ризикують втратити майно

Порушники карантину через високий штраф можуть втратити майно

Адвокат попередив порушників карантину, щодо яких суд вже ухвалив рішення

Адвокат Олександр Лещенко розповів, що чекає на людину,  якщо у неї просто немає 17 тис. грн, щоб сплатити штраф.

«Постанова суду є виконавчим документом. Далі вона спрямовується за місцем постійного проживання (реєстрації) особи до державної виконавчої служби. Після цього державний виконавець відкриває відповідне виконавче провадження», – розповів в інтерв’ю «Главкому» Олександр Лещенко – адвокат, керуючий партнер адвокатського об’єднання «Лещенко, Дорошенко і партнери».

Адвокат зазначив, що у випадку невиконання рішення суду, у першу чергу, накладається арешт на усе майно боржника: рухоме і нерухоме, блокуються будь-які банківські рахунки – картки, депозити. «У подальшому з особи стягуються ці кошти з рахунків. Якщо людина не має таких рахунків, то описується її рухоме і нерухоме майно – автомобіль (тощо), і на публічних торгах таке майно реалізують. За рахунок реалізації описаного майна і погашають цей борг. Додатково особа має сплатити ще 10% від суми стягнення державному виконавцю», – зазначив адвокат.

Нові правила карантину, запроваджені урядомНові правила карантину, запроваджені урядом

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про заборону ходити по вулицях більше, ніж по двоє осіб, за винятком тих, хто супроводжує дітей.

Національна поліція з початку карантинних заходів відкрила 35 кримінальних проваджень. 21 справу відкрито за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам і масовим отруєнням і 14 справ пов’язані з порушенням карантинних заходів

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: