Які області у найближчі години засипле мокрим снігом: попередження від синоптиків

Які області у найближчі години засипле мокрим снігом: попередження від синоптиків
19 листопада у Києві очікується дощ із мокрим снігом
фото з відкритих джерел

Негода прийшла в Україну з мокрим снігом та пронизливим вітром

Сьогодні в Україні до кінця доби погода буде несприятливою. Очікується мокрий сніг з дощем, сильні дощі, вітер і низька температура.

Яка погода чекає українців у найближчі дні розповіли в Українському гідрометцентрі та синоптикиня Наталка Діденко.

«Завтра в Україні очікується дощ і мокрий сніг. Мокрий сніг – не всюди. Він буде йти в Сумській області, місцями в Чернігівській, Київській, Полтавській, Харківській областях і в Карпатах. Дощ прийде в південну частину України в другій половині дня або вже ввечері. У Донецькій і Луганській областях – без істотних опадів», – попередила Наталка Діденко.

За прогнозами завтра на заході та півночі України посилиться вітер, і він буде некомфортним.

«Температура повітря після холодної ночі вдень трохи підвищитися, очікується + 2.. + 8 градусів. 20 листопада потеплішає ще на кілька градусів», – розповіла синоптик.

У Києві 19 листопада очікуються дощі. Найближчої ночі температура повітря коливатиметься близько нуля градусів, а вдень у п'ятницю прогріється до +5 градусів.

Мокрий сніг випадатиме на Сумщині, місцями у Чернігівській, Київській, Полтавській, Харківській областях та в КарпатахМокрий сніг випадатиме на Сумщині, місцями у Чернігівській, Київській, Полтавській, Харківській областях та в Карпатах

За прогнозом Українського гідрометцентру, опади пройдуть у всіх регіонах України. У більшості областей очікуються помірні та сильні опади, а на півдні та південному сході – короткочасні.

Температура повітря вночі на сході та в центральних областях становитиме від 0 до -4 градусів, на крайньому сході до -6 градусів. На решті території країни від 0 до + 5 градусів.

Вдень на сході прогріється до +4 градусів, в центрі й на півночі до +4 +6 градусів, в південній частині та на заході потеплішає до +7 +10 градусів.

Карта погоди в Україні на п'ятницю, 19 листопадаКарта погоди в Україні на п'ятницю, 19 листопада

Як повідомляє синоптик Ігор Кибальчич на сайті Meteoprog, 20 листопада Україна опиниться під впливом активного циклону атлантичного походження Volker.

Це хвильовий циклон, який принесе сильний штормовий вітер на територію нашої країни.

«Вранці та вдень 20 листопада пориви західного та північно-західного вітру всією територією країни будуть досягати швидкості 15–20 м/с, місцями в західних і північних областях до 23 м/с. Такі показники відповідають першому (жовтому) рівню небезпеки й можуть завдати шкоди лісонасадженням та деяким об'єктам інфраструктури (особливо енергетики та транспорту). Слід також уникати прогулянок поблизу сухих і високих дерев, не залишати під ними автомобілі», – попередив синоптик.

Карта погоди на 20 листопадаКарта погоди на 20 листопада

Про негоду в суботу та неділю попереджає і Наталка Діденко. Вона додала, що разом з сильним вітром в Україну прийде невелике потепління.

«20–21 листопада стане тепліше ще на кілька градусів, але атмосфера буде нестійка, повітря вологим, з опадами, вітер – поривчастий. З понеділка–вівторка знову похолодає, а ближче до наступних вихідних – знову потеплішає», – зазначила синоптикиня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: