У Києві відбулися зіткнення противників «Маршу рівності» з поліцією, десятки затриманих

У Києві відбулися зіткнення противників «Маршу рівності» з поліцією, десятки затриманих

Поліція повідомила про затримання 56 людей

У Києві вранці 17 червня біля пам'ятника Грушевському відбулося зіткнення між правоохоронцями і противниками «Маршу рівності».

Близько 6:20 противники «Маршу рівності» - представники націоналістичних організацій - вийшли на проїжджу частину на вулиці Володимирській. Після чого, правоохоронці оточили їх і відтіснили до Володимирського собору.

За словами активістів, у деяких з них розбиті голови, у одного - підозра на зламані ребра. На місці події приїхали три карети швидкої. Націоналісти стверджують, що поліція застосовувала сльозогінний газ.

Кількох учасників зіткнення повезли до Шевченківського райвідділу столиці. Поліція уточнила, що затримано 28 людей. За її даними, затримані застосовували у бік правоохоронців газові балончики. Під час сутички на перехресті вулиці Володимирівська-бульвар Тараса Шевченка постраждали п‘ять правоохоронців.

Пізніше націоналісти підійшли до Оперного театру, де їх знову оточили і відтіснили правоохоронці. В результаті цього зіткнення затримано близько п'яти активістів. Журналіст Олександр Рудоманов з посиланням на представника «Правого сектора» Артема Скоропадського пізніше уточнив, що біля Оперного театру затримали близько 40 людей.

У свою чергу поліція повідомила про затримання 56 людей станом на 8:15. Зокрема, біля готелю «Опера» було затримано близько 20 осіб.

Особи доставлені до управлінь поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень.

Близько 200 супротивників гей-параду чергували біля пам'ятника Грушевському ще з ночі з метою перекрити рух колони «Маршу рівності».

Невеликі акції протести проти «Київпрайду» продовжуються біля Оперного театру, противники скандують «Україна - не содом» та «Кличко, Київрада ми проти гей-параду» (російською).

Нагадаємо, роботу станцій «Театральна», «Площа Льва Толстого» та «Палац спорту» Київського метрополітену обмежено з самого ранку у зв'язку з проведенням сьогодні «Маршу рівності».

Як повідомлялося, напередодні ввечері станції «Театральна», «Площа Льва Толстого», «Золоті волота», «Майдан Незалежності» і «Хрещатик» довелося закрити через анонімне повідомлення про замінування. Пізніше у прес-службі метрополітену повідомляли, що станції «Майдан Незалежності», «Хрещатик» і «Золоті волота» перевірили і вони відновили роботу. Вибухівки не знайшли.

Напередодні ввечері «Главком» повідомляв, що силовики почали перекривати центр Києва через проведення 17 червня «Маршу рівності».

Кияни також скаржилися, що Нацгвардія не пропускає людей в центр столиці без паспортів.

В суботу пізно ввечері противники «Маршу рівності» співали на Майдані псалми та цитували Біблію.

Як повідомлялося, стежити за дотриманням громадського порядку під час «Маршу рівності» у Києві будуть до 5 тисяч співробітників Нацполіції України.

У Держдепі США вважають, що під час «Маршу рівності» може виникнути небезпека для його учасників.

На «Марші рівності» у Києві, що відбудеться 17 червня, поліція очікує близько 5 тисяч учасників.

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук виступає категорично проти проведення у столиці щорічного КиївПрайду.

Він також вимагає через суд скасувати «Марш рівності».

Читайте також матеріал «Главкома» Організатор КиївПрайду Зорян Кісь: Гомофобія - це хвороба, яку без провокацій не вилікувати

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: