Українські миротворці приземлилися на кратер вулкана в Конго

Українські миротворці приземлилися на кратер вулкана в Конго
Українці забезпечили висадку групи вулканологів на кратер діючого вулкана Ньямлагіра
Фото: Командування об'єднаних сил ЗСУ

Посадку на крихку поверхню кратера ускладнювали погодні умови

Військовослужбовці українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго забезпечили висадку групи вулканологів на кратер діючого вулкана Ньямлагіра.

Про це в понеділок, 23 листопада, повідомляє пресцентр Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

«Військовослужбовці українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго забезпечили висадку групи вулканологів на кратер діючого вулкана Ньямлагіра. Періодичне ретельне вивчення вулкана, з проведенням тестів та аналізів, дозволяє передбачити наступне виверження, а також знизити ймовірні ризики для місцевого населення», – йдеться у повідомленні.

За словами командира вертолітного загону полковника Сергія Ващенка, на висоті понад три тисячі метрів екіпаж вертольота Мі-8 зіткнувся з низкою труднощів, посадку на крихку поверхню кратера ускладнювали погодні умови. Існував значний ризик, адже пласти застиглої вулканічної лави досить крихкі й могли провалитися під масою гелікоптера.

Втім, після закінчення проведених вулканологами досліджень, екіпаж Мі-8 успішно повернувся до базового табору.

Українські льотчики-миротворці і раніше мали справу із кратером діючого вулкана. Так, у квітні 2019 року екіпаж доставив групу вулканологів та висадив їх прямо на кратер вулкана Ньямлагіра, висота якого дорівнює 3058 метрів над рівнем моря.

У липні 2019 року українські пілоти знову успішно посадили гелікоптер на кратер цього найбільш активного вулкана Африки.

Нагадаємо, 26 вересня в Конго відправилися 250 українських миротворців.

Нагадаємо, 18-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Демократичній Республіці Конго з 1 грудня 2012 року.

У зв’язку з нестабільною ситуацією в країні, наші льотчики та особовий склад несуть бойове чергування на аеродромах, здійснюють пошуково-рятувальні операції, розвідку та спостереження, забезпечують перевезення вантажів, а також супроводжують вертольоти місії ООН. У всіх військовослужбовців 12-ї ротації національного контингенту є досвід участі в АТО та ООС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: