Очільнику Союзу журналістів Росії Володимиру Соловйову ще в лютому 2018 року було винесено постанову про заборону в’їзду в Україну терміном на три роки – СБУ

Очільнику Союзу журналістів Росії Володимиру Соловйову ще в лютому 2018 року було винесено постанову про заборону в’їзду в Україну терміном на три роки – СБУ
Очільник Союзу журналістів Росії Володимир Соловйов

Незалежна медіа-профспілка України отримала відповідь Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України на свій інформаційний запит

27 лютого цього року наші колеги з Конфедерації журналістських організацій України (КЖОУ) оприлюднили «Заяву щодо протизаконної діяльності в Україні голови СЖР В. Соловйова».

В своїй Заяві КЖОУ звернуло увагу «на антиукраїнську діяльність на території анексованого Росією Криму громадянина РФ, очільника Союзу журналістів Росії Володимира Соловйова». В Заяві також йшлося про те, що під час перебування на Кримському півострові в лютому 2018 року голова СЖР зустрічався зі ставлеником Кремля «головою республіки» Сергієм Аксьоновим та іншими особами «представниками кримської «влади» та проросійських організацій». Під час цих зустрічей «В. Соловйов обговорив питання взаємодії та напрями подальшої співпраці, плани спільних інформаційних заходів, а також нагородив кримських активістів інформаційної сфери відзнаками СЖ Росії «за заслуги».

«КЖОУ вважає дії В. Соловйова неприпустимими, такими, що суперечать українським національним інтересам, загрожують інформаційній та державній безпеці України», – йдеться далі у Заяві, та наголошується на необхідності «внесення В. Г. Соловйова до списку осіб, що загрожують національній безпеці України».

Соловйов_Заява

Незалежна медіа-профспілка України звернулась з відповідними запитами до Служби безпеки України та Державної прикордонної служби України.

В отриманому листі-відповіді Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України зазначено, що « в інтересах забезпечення національної безпеки України, 22 лютого 2018 року громадянину Російської Федерації Соловйову Володимиру Геннадійовичу винесено постанову про заборону в’їзду в Україну терміном на три роки».

СБУ_відповідь

Натомість, у відповіді Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України з посиланням на статтю 11 Закону України «Про інформацію» та частковим цитуванням пункту 2 цієї статті: «Не допускаються збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та захисту прав людини», Незалежну медіа-профспілку України було повідомлено «про неможливість надання запитуваної інформації».

На превеликий жаль, спеціалісти Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України не звернули уваги на другу частину пункту 2 статті 11 Закону України «Про інформацію», де йдеться про те, що: «До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров’я, а також адреса, дата і місце народження».

Держкордон_відповідь

Хоча, в інформаційному запиті медіа-профспілки йшлося лише про наступне: «ВПС НМПУ звертається до Вас з проханням надати інформацію про наявність чи відсутність обмежень на в’їзд на територію України громадянину РФ Володимиру Соловйову», – а отже, про будь-яку конфідеційну інформацію взагалі не йшлося, а лише про інтереси національної безпеки!

Запит_Прикордонна Служба

Джерело: Незалежна медіа-профспілка України 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: