Як зрадники України пролетіли повз Олімпіаду

Як зрадники України пролетіли повз Олімпіаду

Якими ж дурнями вважали нас два роки тому деякі наші провідні спортсмени, які змінили українське громадянство на російське.

«Ми їдемо у велику країну і захищатимемо її прапор на Олімпіаді, а ви залишайтесь тут у своєму болоті», - таким був лейтмотив тих українських спортсменів, які миттю стали росіянами і усміхнено помахали нам ручкою.

Половина з них мали твердий намір виступити на цій Олімпіаді, але... Легкоатлетку Віру Ребрик дискваліфікували разом з цілою збірною Росії за допінг. Хоча, якби залишилась в Україні, була б лідером нашої олімпійської дружини і реальним претендентом на медаль. Нагадаємо, що за перехід Ребрик, Росія заплатила нашій федерації легкої атлетики 150 тисяч доларів.

Метальник молота Олексій Сокирський після зради не міг натішитися. Справи в Росії йшли добре, він став членом збірної, але... Жодна країна світу не давала йому шенгенської візи, бо він з невизнаного Криму. Це зробило його невиїздним з Росії. Він намагався виправили цю ситуацію і таки поїхати в Ріо, але, щоб не мучився, усіх російських легкоатлетів взагалі не пустили в Бразилію.

Ще один претендент на медаль стрілець Артур Айвазян з Криму два роки тому одним з перших побіг міняти український паспорт на російський. Він дуже радів, що у Крим нарешті прийшла Росія, і що тепер він у складі її збірної поїде на Олімпіаду. Але Україна не хотіла так просто його відпускати. «Ми були не проти дати йому відкріплення, але ж росіяни забрали весь наш інвентар, який був в Криму. Там і зброя, і набої, і мішені - це все тисячі доларів. Ми їм сказали, коли відкупите нам все вкрадене, тоді ми відпускаємо вам Айвазяна. Вони довго тягнули. На той час російські стрільці вже вибороли всі олімпійські ліцензії і віддавати перепустку на Ігри чужинцю з України ніхто не хотів. До того ж результати Айвазяна були далекими від норми. Я думаю, що його час вже минув. Дозволу виступати за Росію він не має, результатів немає, та ще й травмована спина його мучить. А перейматися ним росіяни точно не будуть, у них своїх вистарчає. Ось така вона доля перебіжчиків...», - сказав «Експресу» старший тренер збірної України Степан Старінський.

Схожа доля спіткала важкоатлета Артема Іванова. На початку анексії Криму він охоче подався у стан ворога, казав, що там дуже добре. Але травмувався, лікувати його росіяни не захотіли і він закінчив кар»єру спортсмена. Зараз працює викладачем в Криму.

П’ятиборка Анна Буряк з Луганська втекла у Росію на початку 2014 року у статусі дворазової чемпіонки світу. Гадала, що без проблем стане там своєю, але не зуміла відібратися на Олімпіаду. В Україні у неї б з цим не було жодних проблем, бо Вікторія Терещук закінчила кар’єру і в нас залишилась лише одна п»ятиборка - Анастасія Спас.

Стрибун у воду луганчанин Олександр Бондар взагалі хотів всіх обманути. 22-річний спорстмен заявив, що через сімейні обставини завершує спортивну кар»єру і переїжджає жити у Москву. Наші тренери поохали і змирилися. Та яким же було шоком коли через декілька місяців побачили Бондаря на всеросійських змаганнях. Більше того, він навіть здобув олімпійську ліцензію у стрибках з 10-метрової вишки. Але тут Україна вперлася рогом і не дала йому дозволу змінювати громадянство. Тож у Ріо він не їде, хоча міг бути лідером збірної України. До речі, як вдалось дізнатися, у жодній Москві він не живе. Бондар з дружиною переїхали в Казань і там живе в кімнаті в селищі Універсіади. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: