Юрій Карін: Спільний парад ЗСУ та НАТО у Києві потрібен з кількох причин

Юрій Карін: Спільний парад ЗСУ та НАТО у Києві потрібен з кількох причин

Цьогоріч у параді до Дня Незалежності братимуть участь підрозділи військ НАТО. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак.

Зокрема, за словами міністра оборони України, пліч о пліч із українськими воїнами, котрі захищали та захищають державу від російської агресії на Донбасі, пройдуть кращі підрозділи країн Альянсу, які допомагають Україні вистояти у цій війні.

Про доцільність такого спільного параду та як може відреагувати на це Кремль, «Народна Правда» запитала» у бліц-інтерв’ю з координатором групи «Інформаційний спротив», головним редактором інтернет-проекту «Інформаційний спротив» Юрієм Каріним.

На скільки важливим для України, зокрема для українського суспільства є те, щоб військові НАТО крокували Києвом спільно з українськими військовими та представлення новітньої української військової техніки?

За роки російсько-української війни проведення військового параду на День Незалежності держави в Києві вже стало традицією. Це не тільки демонстрація сили наших збройних формувань, а й потужний посил як самим українцям, так і решті світу, що ми здаватися на милість агресора не збираємося.

Чому Україна запросила війська НАТО взяти участь у параді саме зараз, коли є конфронтація між РФ та Альянсом? Чи вплине це на подальші стосунки між НАТО та Кремлем?

Участь у цьогорічному параді військовослужбовців НАТО, є сигналом того, що в протистоянні підлому агресору ми не одні – нас підтримують в світі. В першу чергу це повинні розуміти за «порєбріком». Участь у військовому параді на Хрещатику представників країн, які надають нам методичну і матеріальну допомогу на сотні мільйонів доларів США, лікують поранених бійців АТО, приймають на оздоровлення українських дітей – в принципі логічний крок. І вже, власне, третє питання якою буде офіційна реакція Кремля на допомогу іноземних держав, зокрема учасниць країн НАТО, країні зазнав гібридної агресії. Тим більше, що РФ вже однозначно в світі сприймається як окупант, що представляє небезпеку також і для країн Північноатлантичного альянсу.

Як на Вашу думку, чи має спільний парад в Києві мету показати РФ, що українська армія досягла значних успіхів та зміцніла? Чи додасть спільний парад з військами НАТО ваги ЗСУ?

Завдяки, в тому числі і зарубіжній підтримці, наша армія за три роки продовжує посилюватися і навчилася давати гідну відсіч противнику. Ми це фіксуємо по зменшенню кількості бажаючих «зрубати бабла» у відрядженні на Донбас, як серед кадрових військовослужбовців ЗС РФ, та й серед «отпусників» та простих найманців.

Як відреагує російська пропаганда на спільний парад з НАТО бійців ЗСУ, які воюють в АТО, особливо напередодні масштабних військових навчань у Білорусі?

Що стосується російської пропаганди, яка вже геть з глузду з’їхала до такої міри, що намагалася приватизувати перемогу над фашизмом у Другій світовій війні, я б порекомендував пригадати про досвід співпраці їх режиму з іноземними арміями – спільний парад РККА та солдатів вермахту в 1939 році в Бресті. Нехай якраз розкажуть як «діди воювали». А мусування ними теми про підтримку нас іншими країнами, в тому числі і зі складу НАТО, в цілому деморалізуюче позначиться на «жертвах телебачення» в РФ. Нехай бояться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: