Багатії США ще більше збагатилися під час пандемії коронавірусу

Багатії США ще більше збагатилися під час пандемії коронавірусу
Кількість мільярдерів за період пандемії збільшилася на 16 осіб

За два місяці статки головних американських багатіїв збільшилася на 15%

Ще в лютому-2020 коронавірус помітно бив по гаманцях головних багатіїв світу. Але до кінця травня знайшлися й ті, кому вдалося заробити за час пандемії. Так, дослідження аналітичних груп Americans for Tax Fairness і Institute for Policy Studies показало, що американські мільярдери за два місяці пандемії, тобто з березня, збільшили сукупний статок на 15%.

У дослідженні враховувалися дані Forbes з 18 березня по 19 травня. За цей час статки американських мільярдерів зросли сумарно на 434 млрд доларів (з 2,948 трлн до 3,382 трлн дол.).

З мільярдерів, що входять в ТОП-30 США, в процентному співвідношенні (але не в абсолютних цифрах) найбільше зростання статків за два місяці показали власник Menards Джон Менар-молодший і підприємець Ілон Маск (зростання 62,8% і 48% відповідно).

А найбільше в абсолютних цифрах вдалося заробити п’яти найбагатшим людям США. Вони забезпечили п’яту частину загального приросту. Це:

  • глава Amazon Джефф Безос («плюс» 30%, 34,6 млрд доларів);
  • один із засновників Microsoft Білл Гейтс (+8,2%, 8 млрд доларів);
  • творець Facebook Марк Цукерберг (+46,2%, 25,3 млрд доларів);
  • глава Berkshire Hathaway Уоррен Баффетт (+0,8%, 564 млн доларів);
  • співзасновник Oracle Ларрі Еллісон (+11,9%, 7 млрд доларів).

5ec77bd8453de

Крім цього, у звіті повідомляється, що кількість мільярдерів за період пандемії збільшилася: якщо в березні їх було 614, то в травні – вже 630. Так США за підсумками квітня виявилися на другому місці в світі після Китаю за кількістю нових мільярдерів з 2010 року, то тобто після економічної кризи 2009 року.

За цей час, за даними Forbes, загальна кількість мільярдерів у США збільшилася на 210 осіб, в їх числі 61 IT-мільярдер. За даними видання, кількість технологічних мільярдерів від загального числа найбагатших людей країни становить 17%.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: