Білорусь не буде скорочувати поставок нафтопродуктів в Україну

Білорусь не буде скорочувати поставок нафтопродуктів в Україну
Частка Білорусі на українському ринку бензину становить близько 80 відсотків

У 2017 році вартість білоруського експорту нафтопродуктів в Україну склала $1,8 мільярда

Білорусь не чекає скорочення поставок нафтопродуктів в Україну в наступному році, незважаючи на введення заборони на експорт російських нафтопродуктів до Білорусі, сказав Рейтер глава державного білоруського концерну Білнафтохім Андрій Рибаков.

У жовтні Росія, незадоволена реекспортом, ввела заборону на поставки до Білорусі світлих і темних нафтопродуктів, крім специфічних нафтопродуктів, які необхідні для білоруської нафтохімії.

За словами Рибакова, це обмеження не вплине на поставки нафтопродуктів з Білорусі в Україну.

«Точно ніяких проблем з постачаннями не очікується. Обсяги залишаться, невеликий плюс-мінус, такими ж, як в цьому році, - сказав Рибаков. - У нас є певна частка на ринку України, і ми думаємо її зберегти».

За минулий рік вартість білоруського експорту нафтопродуктів в Україну склала $1,8 мільярда, за вісім місяців цього року - $1,4 мільярда.

Частка Білорусі на українському ринку бензину становить близько 80 відсотків, частка дизельного палива - близько 40 відсотків.

Нагадаємо, білоруські та українські компанії, підприємства, організації підписали контракти на 101 мільйон доларів на I Форумі регіонів Білорусі й України в Гомелі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: