Чи буде хліб? Супутниковий моніторинг дає невтішні прогнози урожаю для України

Чи буде хліб? Супутниковий моніторинг дає невтішні прогнози урожаю для України
Найбільше пошкоджені озимі в Одеській області - там стан посівів погіршився майже на кожному п’ятому гектарі

Засуха погіршила стан озимих на півдні України - моніторинг

В Україні через засуху у квітні постраждали озимі у південних регіонах. Про це свідчать дані супутникового моніторингу EOS Crop Monitoring.

Зазначається, що найбільше пошкоджені озимі в Одеській області - там стан посівів погіршився майже на кожному п’ятому гектарі. Станом на 21 квітня погіршення культур в регіоні зафіксовано на 155 тис. га. Це становить 18% від усіх посівів озимих культур в регіоні в 2020 році.

«В інших південних областях - Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, АР Крим - погіршення стану культур виявлено на загальній площі близько 100 тис. га. В цілому, згідно з повідомленням, в Україні в поганому стані 4% від усіх посівів. Це видно на зображеннях із супутника - на них помітний спад вегетації цих посівів з 7 по 21 квітня», - йдеться у повідомленні.

«Ймовірно, посуха і погіршення стану посівів призвели до того, що окремі поля, які були під озимими - переорали. Це можна побачити завдяки порівнянню супутникових знімків станом на 7 і на 21 квітня. З'ясувалося, що площа таких полів в Україні становить близько 100 тис. га», - вказали експерти.

screenshot_2_07

До відома: вивчення стану посівів озимих культур здійснювалося по оптичним даними супутників Landsat-8 і Sentinel-2. Стан частини посівів не вдалося визначити через хмарність.

Нагадаємо, що згідно з офіційною статистикою, в Україні площі посівів озимих становлять близько 8,9 млн га. Однак супутникові знімки виявили, що ці дані дещо не збігаються з фактичними показниками.

Як повідомлялося, українські аграрії втрачають третину прибутків через ерозію грунтів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: