Ціни на АЗС зросли: скільки коштує бензин та дизельне паливо

Ціни на АЗС зросли: скільки коштує бензин та дизельне паливо
Мережі АЗС припинили підвищувати ціни на бензин
Фото з відкритих джерел

Сьогодні автогаз коштував 15,72 гривень за літр

Роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо в Україні 21 травня 2021 року у порівнянні з попереднім торговим днем трохи зросли. Автогаз подешевшав. Про це свідчать дані моніторингу «Консалтингової групи А-95».

За даними моніторингу, середні роздрібні ціни на бензин А-92 становить 28,23 гривень за літр (+0,01 гривень), на бензин А-95 - 29,05 гривень за літр (+0,01 гривень), на дизельне паливо - 27,36 гривень за літр(+0,01 гривень), на автогаз - 15,72 гривень за літр (-0,01 гривень).

Роздрібні ціни на бензин А-95 в Україні:

screenshot_1_4423

Нагадаємо, про припинення продажу преміального палива заявили мережі Wog та Okko. Компанії пояснили цю ситуацію тим, що продаж пального цих марок за ціною, вcтановленою Кабінетом Міністрів на травень, є збитковим для мережі.

Згодом мережі автозаправних станцій Klo і Socar припинили продаж преміального пального через рішення уряду про запровадження державного регулювання цін на пальне.

До слова, експерт прогнозував, що пальне до кінця травня буде щотижня рости на 15-20 копійок.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ввів обов'язкове декларування підвищення роздрібних цін на бензин і дизельне паливо більш ніж на 1%. Перелік соціально значущих товарів, які підлягатимуть декларуванню, доповнено бензином марок А-92 та А-95, а також дизельним паливом. Про зростання цін необхідно повідомляти за 20 днів.

Як відомо, зростання цін на бензин відновилося на початку травня. Зокрема, відразу після вихідних, вартість пального зросла на 20 копійок. Потім зростання цін продовжилося. У підсумку ціна бензину А-95 піднялася на 70 копійок за літр.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: