Дніпропетровська ОДА заощадила 73,35 млн грн завдяки системі ProZorro

Дніпропетровська ОДА заощадила 73,35 млн грн завдяки системі ProZorro

Допорогові закупівлі через ProZorro є обов'язковими в Дніпропетровській ОДА вже чотири роки

Радник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрій Голик повідомив, що перший квартал 2018 року приніс бюджету регіону економію в розмірі 73,35 млн грн. З цієї суми 22,28 млн грн було зекономлено на допорогових держзакупівлях.

«Ці цифри пояснюють, чому в Дніпропетровській ОДА за розпорядженням губернатора Валентина Резніченка допорогові закупівлі через ProZorro є обов'язковими вже чотири роки», - зазначив Голик.

3

Як повідомлялося раніше, президент Петро Порошенко має намір просити Верховну Раду невідкладно прийняти зміни до закону «Про публічні закупівлі», які зроблять використання ProZorro обов'язковим для всіх закупівель, в тому числі допорогових (зараз від 199 тис. грн, буде від 50 тис. грн).

За словами першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова, всього в 2017 році допорогові закупівлі по всій країні склали 119,5 млрд грн. Левова частка всіх закупівель в минулому році припала на Київ і Київську область (344 млрд грн), а також на Дніпропетровщину (47 млрд грн).

«Дніпропетровська облдержадміністрація, як команда президента Петра Порошенка, є одним з лідерів України з використання ProZorro. За нашими прогнозами, економія за підсумками цього року буде ще більша за рахунок змін до закону про публічні закупівлі, які підтримав президент», - заявив Голик.

Радник Діпропетровського губернатора також додав, що зміни до закону суттєво зменшать кількість випадків маніпуляцій системою держзакупівель.

«У першому кварталі Дніпропетровська облдержадміністрація провела 7,22 тисяч закупівель. Порушення були виявлені лише у 0,35% з них. Але порушень не повинно бути в принципі, і оновлений закон вирішить цю проблему», - вважає Голик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: