Комітет Ради схвалив виділення 16,6 млрд грн для гарантій польотів над Україною

Комітет Ради схвалив виділення 16,6 млрд грн для гарантій польотів над Україною
Комітет Ради схвалив виділення коштів для гарантій польотів над Україною
фото з відкритих джерел

Міністерством буде затверджено перелік повітряних суден, на які будуть поширюватись державні гарантії безпеки

Комітет Верховної Ради України з питань бюджету погодив перерозподіл видатків Державного бюджету України передбачений розпорядженням Кабінету Міністрів України, прийнятим на позачерговому засіданні 13 лютого 2022 р. Про це повідомив представник Кабміну у ВР Тарас Мельничук.

Передбачається виділення з Резервного фонду державного бюджету 16.6 млрд грн міністерству інфраструктури України (далі - міністерство) для гарантування безпеки польотів у повітряному просторі України в період з 14 лютого 2022 р. до врегулювання зовнішньополітичних загроз.

Міністерством буде затверджено перелік повітряних суден, на які будуть поширюватись державні гарантії безпеки.

Виділені кошти будуть використовуватись для гарантування безпеки польотів в України для страхових компаній, компаній-перестрахувальників, лізингових компаній та авіаперевізників з використанням ескроу-рахунків Міністерства, відкритих у Національному банку України.

Після врегулювання та нормалізації зовнішньополітичних загроз держави, невикористанні кошти будуть спрямовані на відновлення обсягів резервного фонду державного бюджету.

Нагадаємо, міжнародні рейси продовжують прибувати в Україну, незважаючи на новини про закриття повітряного простору над країною. Про це стало відомо із показань сервісу Flightradar24.

Наразі на посадку в «Борисполі» заходять цивільні літаки з Відня та Дубаю. У Києві готується до вильоту літак до польського міста Катовіце, а над українською територією пролітає рейс із Москви до Кишинева. Крім того, у напрямку Києва в зоні українського повітряного простору рухаються рейси з Мілану, Стокгольму та Парижа.

Раніше народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що з завтрашнього дня з 16:00 за Києвом повітряний рух в Україні буде припинено.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: