Крипловалюти та блокчейн викликають зацікавленість в українців

Крипловалюти та блокчейн викликають зацікавленість в українців

Blockchain & Bitcoin Conference стала майданчиком, де українські та іноземні компанії змогли представити свої продукти

23 вересня відбулась головна блокчейн-подія року – Blockchain & Bitcoin Conference Kiev 2016. Головна – не лише за кількістю учасників і гостей, яких було близько тисячі, але й за охопленням тем, пов’язаних з блокчейном і криптовалютами. Інформаційним партнером конференції виступив «Главком».

Як повідомляють організатори конференції, аудиторія поділилася на три потоки: для новачків, експертів і розробників. Зал «Про», у свою чергу, складався з трьох секцій – Fintech, Govtech і «Фінанси».

Новачки дізналися про суть понять «криптовалюта», «bitcoin», «альткоїни», «блокчейн» і «смарт-контракти». За словами модератора потоку CEO Cubits Максима Крупишева, цього року рівень обізнаності новачків значно вищий. Практично всі були знайомі з темою і хотіли просунутися в знаннях.

«Молодь дуже зацікавлена і ставить безліч крутих запитань – я очікував, що аудиторія буде слабшою. В цілому конференція проходить на новому рівні: три зали замість двох, як було минулого разу, і замість одного, як було два роки тому», - каже Крупишев

Експерти дізналися про законодавчий досвід інших країн у регулюванні криптовалют, майбутнє біржової торгівлі і майнінг, а також про перспективу створення національних цифрових валют. Спікерами виступили розробники (в тому числі компанія IBM), підприємці та засновники стартапів.  

В окремій секції було представлено кейси українських фахівців: система блокчейн-голосування e-Vox і платформа з оренди та продажу держмайна e-Auction, яку запроваджують в Херсоні та Білій Церкві.

«e-Auction – лише частина екосистеми. Щодо Govtech, то наступний крок – це децентралізація реєстрів і взаємообмін з реєстрами. Наші плани – децентралізувати всі галузі держуправління», - зауважує Лаша Антадзе, керівник Innovation & Development Foundation.

Розробники тим часом займалися кодом, налаштуванням майнінгової станції та розбиранням алгоритмів PoS. Учасники розглянули типові помилки розробників, взяли участь у майстер-класі з написання розумного контракту на Ethereum і провели live security test.

«Понад 70% гостей конференції – не початківці, а обізнані люди. Тому наступного року потоку для новачків не буде – замість нього буде інша секція. Поки що не говоритиму, яка саме», - пообіцяв Михайло Чобанян, засновник біткоїн-агентства KUNA

Blockchain & Bitcoin Conference стала майданчиком, де українські та іноземні компанії змогли представити свої продукти. Серед них: Kibo, HashCoins, BTC.com, Genesis Mining, Bitmain Warranty і Advendor.

Наступна подія Smile-Expo, присвячена темі біткоїна та блокчейна, відбудеться 10 листопада в Москві. Конференція розділиться на два потоки: для фінансистів і небанківсього сектора. У програмі – законодавче регулювання біткоїна в Росії, а також кейси російських та іноземних компаній у фінансовій сфері, страхуванні, логістиці, медіа та Інтернеті речей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: