Мінекономіки затвердило етапи приватизації 800 підприємств

Мінекономіки затвердило етапи приватизації 800 підприємств
Міністр заявив, що критично важливо провести приватизацію правильно, щоб підприємства почали розвиватись, зарплати зростати

За словами Милованова, приватизація потрібна для того, щоб на держпідприємствах «перестали красти і з’явився справжній господар»

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства затвердило етапи проведення приватизації 800 державних підприємств.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов на своїй сторінці у Facebook.

«Що зроблено. Затвердили етапи підготовки і проведення приватизації перших 800 державних підприємств. У держави повинні залишитися об’єкти, що забезпечують її безпеку, які є природними монополіями, мають життєво важливе значення для суспільства та підприємства, чиї послуги/товари не можуть виконуватися ринком», - підкреслив Милованов.

За його словами, приватизація потрібна для того, щоб на держпідприємствах «перестали красти і з’явився справжній господар».

Міністр заявив, що критично важливо провести приватизацію правильно, щоб підприємства почали розвиватись, зарплати зростати.

«Одночасно ті підприємства, які сьогодні існують тільки на папері і продовжують тягнути гроші платників податків з бюджету, мають припинити існувати», - наголосив він.

Крім того, Милованов зазначив, що розпочато роботу над створенням фонду національного багатства, який якісно керуватиме державною власністю, а також стартувала реформа галузі спирту.

«Підготовлений законопроєкт про демонополізацію, а державні спиртові підприємства готуються на приватизацію. В цій галузі багато бандитів і вона має бути реформована», - заявив міністр.

Як відомо, 20 жовтня набув чинності закон про скасування переліку заборонених до приватизації об’єктів.

До слова, «Криворіжсталь» та «Укртелеком» – два показові кейси з роздержавлення підприємств-гігантів, що варто брати до уваги при підготовці широкомасштабної приватизації, які планує уряд наступного року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: