Міністр: Україна і ЄС обговорюють деталі чергового траншу макрофінансової допомоги

Міністр: Україна і ЄС обговорюють деталі чергового траншу макрофінансової допомоги
Міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко

В уряді переконані, що цілі і завдання, які визначить європейська сторона, будуть прийнятними

Київ і Брюссель наразі обговорюють деталі та умови надання Україні чергового пакету макрофінансової допомоги.

Це «Укрінформу» підтвердив міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко, який взяв участь у проходять в Берліні заходах в рамках Українського тижня провів ряд зустрічей з німецькими політиками.

«ЄС оголосив нову макрофінансову допомогу в розмірі 1 млрд євро. Зараз ми дискутуємо щодо індикаторів, яких необхідно досягти, якою повинна бути Дорожня карта, щоб отримати цю допомогу, часу одержання, етапів», - сказав Саєнко.

Він переконаний, що цілі і завдання, які визначить європейська сторона, будуть прийнятними.

Сам пакет макрофінансової допомоги ЄС Україні у розмірі 1,8 млрд євро, був схвалений ще в 2015 році. Два транші були надані, а третій виплачено не було, оскільки Київ не виконав умови Брюсселя. Про намір виділити черговий 1 млрд євро 12 березня в Києві оголосила Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні.

При цьому український міністр підкреслив, що Україна проводить реформи, в першу чергу, не для того, щоб отримати допомогу, не тому, що цього вимагають наші європейські партнери.

«Це дуже важливо для нас, для країни, щоб стати успішними. Боротьба з корупцією, розвиток економіки – це наше завдання, те, що ми повинні робити, незважаючи на те, запишуть нам в меморандум якусь чергову допомогу чи ні», - підкреслив чиновник.

Нагадаємо, 9 березня віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс заявив, що Європейська комісія пропонує Раді ЄС та Європейському парламенту надати Україні нову програму макрофінансової допомоги в розмірі 1 млрд євро

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: