На Вінниччині протягом 2018 року обсяги споживання газу зменшились на 5%

На Вінниччині протягом 2018 року обсяги споживання газу зменшились на 5%

Зменшення об’ємів розподілу природного газу пов’язане як з його здорожчанням, так і з погодними факторами

У 2018 році обсяги розподілу природного газу ПАТ «Вінницягаз» склали майже 782 млн м куб. Порівняно з 2017 роком, обсяги споживання блакитного палива на Вінниччині зменшились на 5%.

Обсяги споживання газу населенням впали на 7%, промисловими споживачами на 9%, бюджетними організаціями - на 3%. Водночас зросло споживання газу виробниками теплової енергії на 8,1 млн м куб., або 6 %. Релігійні організації спожили 505 тис. м куб газу, що на 12 % більше, ніж 2017 року.   

Найбільша частка споживання газу в регіоні припадає на населення. Загалом ПАТ «Вінницягаз» побутовим споживачам доставило 470,2 млн куб. м блакитного палива, що становить 60 %. Промислові споживачі використали 165,8 млн куб. м або 21 %, ТКЕ – понад 129 млн куб. м (16,5 %), бюджетні установи та організації – 16,3 млн куб. м (2 %), релігійні організації – 0,5 млн куб. м (менше 1 %).

«Впродовж 2018 року заборгованість споживачів за послуги з розподілу природного газу суттєво скоротилась, а промислових споживачів – зросла. 98,8% боргу припадає на підприємства ТКЕ. Решту боргують бюджетні організації», - говорить комерційний директор компанії Володимир Антошко.

Зменшення об’ємів розподілу природного газу пов’язане як з погодними факторами, так із його здорожчанням. При цьому зменшується й  тарифна виручка ПАТ «Вінницягаз», яка формує ресурс для забезпечення операційних та інвестиційних потреб.

Тариф, затверджений ще у 2016 році, не дозволяє в повній мірі виконувати ліцензовану діяльність оператору ГРМ і тягне за собою накопичення боргів перед іншими учасниками газового ринку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: