Офіс президента пояснив, чим викликане тимчасове згортання історії з децентралізацією

Офіс президента пояснив, чим викликане тимчасове згортання історії з децентралізацією
Сергій Трофімов стверджує, що у доопрацьованому проєкті про децентралізацію врахували всі думки

«Всіх цікавило, наскільки буде сильний чи слабкий префект», - пояснює Сергій Трофімов

Перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов розповів в інтерв’ю «Главкому», що тимчасове згортання історії з децентралізацією було викликане відсутністю комунікації.

«Нинішній прем’єр Денис Шмигаль і голова профільного комітету Андрій Клочко їздили по регіонах, спілкувались з усіма, зустрічались з усіма стейкхолдерами. Основні питання від мерів стосувались повноважень префектів», - зазначив Трофімов.

За словами першого заступника голови Офіск президента, «всіх цікавило, наскільки буде сильний чи слабкий префект, які він матиме повноваження, як буде комунікувати з місцевим самоврядуванням».

«Наразі у проєкті про децентралізацію врахували всі думки, знайшли точку, зрозумілу для всіх – про розподіл бюджетів, про державні програми», - сказав посадовець.

На думку Трофімова доопрацьований законопроєкт буде внесений до Верховної Ради, «якщо врахувати всі підготовчі процеси, напевно, восени».

Нагадаємо, у грудні 2019 року Володимир Зеленський подав до Верховної Ради проєкт закону про внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади. У січні 2020 року, після дискусій в експертному середовищі, у місцевому самоврядуванні і у суспільстві, запропоновані зміни були відкликані для доопрацювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: