Пенсії українців будуть виплачувати через банки. ПФУ оприлюднив список

Пенсії українців будуть виплачувати через банки. ПФУ оприлюднив список

З 1 вересня пенсії перераховуватимуть на банківські рахунки громадян

У Пенсійному фонді України назвали банки, які з 1 вересня будуть виплачувати пенсії українцям. Таких банків, які уповноважені ПФУ робити пенсійні виплати, налічується 19. Пенсіонери, які досі отримували свою пенсію через «Укрпошту», мають до 1 вересня обрати один із цих банків і відкрити в ньому рахунок.

Про це повідомив ПФУ у Київській області. У повідомленні сказано, що з 1 вересня 2021 року змінюється організація виплати і доставка пенсій, а також інших соціальних допомог для тих українців, які зараз отримують свої виплати через «Укрпошту». З 1 вересня їм не будуть приносити пенсію додому, а вони будуть отримувати її через банки, як і більшість пенсіонерів.

Однак при цьому залишаються декілька категорій громадян, за якими зберігається право вибору: отримувати виплати, як і до цього – на дому, або також перейти на обслуговування в банк.

Кому залишать право вибору:

  • людям з інвалідністю I групи;
  • людям, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;
  • громадянам, які досягли 80-річного віку.

Лише цим людям, як і раніше, якщо вони захочуть, будуть приносити гроші додому. Однак, у будь-якому випадку, цим вже не буде займатися компанія «Укрпошта». До 1 вересня ПФУ повинен провести конкурс на доставщика пенсій. Хто буде готовий виконати це за найменшу ціну, той і виграє в конкурсі.

Всім іншим пенсіонерам доведеться обирати з таких банків:

  1. ВАТ «Ощадбанк»
  2. ПАТ «Райффайзен Банк Аваль»
  3. ПАТ КБ «ПриватбанК»
  4. ВАТ «Юнекс-банк»
  5. ПАТ «Креді Агріколь банк»
  6. ВАТ «Альфа-банк»
  7. ПАТ «ПУМБ»
  8. ПАТ «УкрСиббанк»
  9. ПАТ АБ «Укргазбанк»
  10. ПАТ АБ «Південний»
  11. ВАТ «Кредобанк»
  12. ПАТ «Укрексімбанк України»
  13. ВАТ «Ідея банк»
  14. ПАТ «КБ» Акорд «
  15. ВАТ «Крісталбанк»
  16. ВАТ «ТАСкомбанк»
  17. ВАТ «Комерційний Індустріальний Банк»
  18. ВАТ «ОТП банк»
  19. ВАТ «МКБ»

Для того щоб відкрити рахунок в уподобаному банку, пенсіонер повинен буде заповнити заяву на отримання виплат у ньому. Потім цю заяву слід буде подати або в орган Пенсійного фонду за місцем проживання, або в одне з відділень цього банку, звідки його вже передадуть в ПФУ самі банкіри.

Як вчинять із тими, хто не обере банк до 1 вересня

Ті, хто до 1 вересня не визначиться з вибором банку, без пенсії, звичайно, не залишаться. Їх автоматично переведуть на обслуговування в «Ощадбанк», про що повідомлять одержувача виплат.

Якщо ж він з якоїсь причини все ж захоче обслуговуватися в іншому банку, то в подальшому він зможе змінити «Ощадбанк» на інший. Зробити це можна буде в будь-який час.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: