Україна відновила імпорт бензину з Росії

Україна відновила імпорт бензину з Росії
Востаннє поставки бензину з Росії в Україну залізницею здійснювалися в 2016 році

«Західна нафтогазова компанія» та «Євростандарт» наприкінці квітня почали завозити в Україну російський бензин та дизпаливо

«Західна нафтогазова компанія» та «Євростандарт» вперше за чотири роки відновили наприкінці квітня імпорт бензину з Росії. Про це enkorr повідомили в «Консалтинговій групі А-95» з посиланням на дані власного дослідження.

Зазначається, що бензин марки А-92 привезли до України залізницею з Московського нафото-переробного заводу компанії «Газпром нєфть». «Наприкінці квітня - на початку травня «Західна нафтогазова компанія» оформила імпорт близько 400 тонн бензину, «Євростандарт» - 115 тонн», - йдеться у повідомленні.

«Західна нафтогазова компанія» почала продавати російський бензин вже 4 травня в дрібнооптовому сегменті з нафтобази у Василькові (Київська обл.).

Варто відзначити, що востаннє поставки бензину з Росії в Україну залізницею здійснювалися в 2016 році. Тоді за підсумком року було поставлено близько 22 тис тонн (трохи більше 1% від балансу ринку).

«Чотири року тому практично всі поставки здійснювалися з Орського НПЗ компанії «Орськнєфтєоргсінтез», що входить до групи «Сафмар» Михайла Гуцерієва. Найбільшими імпортерами тоді виступали також ЗНГК і «Євростандарт», - пише видання.

Водночас, разом з бензином «Євростандарт» і ЗНГК з кінця квітня почали імпортувати дизельне пальне виробництва Московського НПЗ «Газпром нєфті». Поставок в Україну дизпаливо з Московського НПЗ також не було з 2016 року.

Нагадаємо, українські АЗС продовжують знижувати ціни на пальне

Як повідомлялося, вартість бензину на українських заправках може впасти до 16 грн за літр. Аналітики стверджують, що темпи падіння цін на пальне відповідають середньоєвропейським.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: