В Україні з початку карантину кількість безробітних зросла у 1,5 рази

В Україні з початку карантину кількість безробітних зросла у 1,5 рази
Кількість офіційно зареєстрованих безробітних зросла з 12 березня майже 156 тисяч осіб

Станом на 4 травня 2020 року кількість безробітних становить майже 457 тис. осіб, що на 48%, більше, ніж минулого року, - Державна служба зайнятості

В Україні з початку карантину, з 12 березня, статус безробітного отримали майже 156 тисяч осіб. Про це повідомляє Державний центр зайнятості.

За даним відомства, кількість вакансій в умовах економічного спаду зменшилася до 53 тисяч (станом на початок травня), що майже на 60% менше, ніж було в травні торік.

«Загалом станом на 4 травня 2020 року кількість безробітних, зареєстрованих у Державній службі зайнятості, становить 456,8 тис. осіб, що майже на 148,5 тис., або 48%, більше, ніж на відповідну дату минулого року (станом на 4 травня 2019 року кількість безробітних становила 308,3 тисячі)», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття підвищив на час карантину мінімальний розмір допомоги по безробіттю з 650 грн до 1 тис. грн.

За прогнозом НБУ, у ІІ кварталі 2020 року рівень безробіття в Україні зросте до 12%.

Як повідомлялося, в Україні станом  28 квітня з 12 березня у Державній службі зайнятості зареєструвалося понад 127 тисяч нових безробітних, з яких кожен другий був звільнений з роботи під час карантину. За розрахунками Торгово-промислової палати, кількість безробітних в Україні через карантин зросла до 1,3 мільйона людей.

Також в Україні третина людей продовжує працювати під час карантину у звичному режимі, третина працює дистанційно, ще третина пішли у відпустку і 4% залишилася без роботи. 

Напередодні уряд виділив додаткові мільярди для підтримки безробітних.

Раніше повідомлялося, за місяць карантину в Україні «армія» безробітних збільшилася удесятеро.

Також через масові звернення у Центрах зайнятості колапс. Вони завалені заявами.

В Україні на ринку праці зникли майже всі нові вакансії.

До відома, коронавірус загрожує втратою роботи 1,6 млрд людей у світі. Зокрема, безробіття в США може досягти рівня Великої депресії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: