В Україні за перші три місяці цього року зросли продажі електрокарів

В Україні за перші три місяці цього року зросли продажі електрокарів
Реєстрації нових легкових електромобілів у березні, порівняно з березнем 2019 року, зросли на 36% - до 53 шт.

У березні поточного року українську реєстрацію отримали 409 транспортних засобів, з яких легкові автомобілі - 386 штук та 23 штуки - комерційні авто

В Україні продажі електромобілів у січні-березні 2020 року зросли до 1,7 тисячі єдині, що на третину більше, ніж в аналогічний період 2019 року. Про це повідомляє прес-служба асоціації автовиробників України Укравтопром у понеділок, 6 квітня.

У березні поточного року українську реєстрацію отримали 409 транспортних засобів, з яких легкові автомобілі - 386 штук та 23 штуки - комерційні авто.

«Щодо минулого року реєстрації легкових електромобілів знизилися на 16%, а комерційних - майже на 40%. Таке падіння реєстрацій на ринку електромобілів пов'язане з тим, що його левову частку формують старі автомобілі, ввезені з-за кордону, постановка на облік яких у середині минулого місяця, у зв'язку з карантином, була припинена», - сказано в повідомленні.

У частині легкових електромобілів частка імпортного секонд-хенду в березневих реєстраціях склала 86% (333 штуки), а в комерційному сегменті - всі 100% (23 штуки).

Реєстрації нових легкових електромобілів у березні, порівняно з березнем 2019 року, зросли на 36% - до 53 шт. 

  • Лідером ринку електрокарів залишається Nissan Leaf. За минулий місяць 129 автомобілів цієї моделі (всі старі) отримали українські номери.
  • На другому місці Tesla Model S, яких було зареєстровано 47 авто, з яких лише один автомобіль був новим.
  • На третьому - Tesla Model 3 з результатом - 32 авто (всі старі).
  • На четвертому місці старий Volkswagen е-Golf придбали і зареєстрували 19 українців, і стільки ж реєстрацій у комерційного Renault Kangoo ZE.
  • На п'ятому місці Audi E-Tron. За місяць було зареєстровано 17 нових електричних авто цієї марки.

Нагадаємо, що раніше в Україні розкупили електромобілі Porsche ще до презентації. Поки доставлені тільки дві машини, але до кінця року в Україну приїдуть 73 електричних автомобілі.

Також повідомлялося, що поставки Tesla Model Y почалися на півроку раніше. Автокомпанія Tesla почала поставки своїх нових електрокарів майже на шість місяців раніше, ніж планувала. Перші клієнти отримали свої авто в п'ятницю, 13-го.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: