Київ посилює карантин: у столиці запрацюють мобільні групи

Київ посилює карантин: у столиці запрацюють мобільні групи
Роботу мобільних груп з контролю за протиепідемічним режимом, за дорученням мера столиці Кличка, відновлять з наступного тижня
Фото: espreso.tv

У першу чергу робота таких груп відновиться в навчальних закладах – в школах і вишах

У Києві посилено стежитимуть за виконанням правил карантину, і на вулиці столиці знову виведуть мобільні групи контролю за протиепідемічним режимом, оскільки роз'яснювальні роботи не приносять відчутного результату. Про це повідомив начальник ГУ Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан в ефірі каналу «Україна 24».

За його словами, в першу чергу робота таких груп відновиться в навчальних закладах – в школах і вишах, де відсьогодні стартував освітній процес і почалося навчання.

Рубан зазначив, що зараз кожна школа володіє алгоритмом дій у разі виявлення заражених Covid-19.

Також він звернув увагу на важливість максимально проводити вакцинацію, особливо поки Київ належить до «зеленої» зони карантину.

«Це потрібно компілювати з навчанням, організовувати пропаганду щодо вакцинації, Про заходи, які повинні бути обов'язково – дистанція, масочний режим в окремих групах і щоденний контроль стану здоров'я», – додав керівник столичної Держпродспоживслужби.

Як резюмував Рубана, звичайні роз'яснювальні заходи за фактом – не дуже ефективні, нерідко ігноруються чи порушуються, а «люди дійсно вже забули, що таке хвороба».

«Ми в Києві фіксуємо незначне збільшення захворюваності. Але у двох регіонах України зафіксовано можливий перехід у «жовту» зону, яка буде в майбутньому і в Києві. Тому необхідно підвищити відповідальність і адміністрацій, і батьків дітей», – говорить чиновник.

Роботу мобільних груп з контролю за протиепідемічним режимом, за дорученням мера столиці, відновлять з наступного тижня, розповів Рубан.

Нагадаємо, Київська влада розповіла, як працюватимуть столичні школи із 1 вересня.

До слова, станом на 30 серпня кожен другий освітянин столиці вже щепився від коронавірусу.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України підготувало рекомендації школам щодо безпечного проведення свята першого дзвоника.

До слова, МОЗ змінив карантинні правила у дитсадках.

Також Шмигаль зробив заяву щодо початку навчального року в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: