Київтеплоенерго відзвітувало про готовність до опалювального сезону

Київтеплоенерго відзвітувало про готовність до опалювального сезону
Столичні комунальники обіцяють, що кияни будуть із теплом

Завершено ремонт двох столичних ТЕЦ

Комунальне підприємство «Київтеплоенерго» завершило ремонти головного обладнання двох столичних теплоелектроцентралей (ТЕЦ), які забезпечують теплом 60% Києва.

Про це повідомляє пресслужба Київтеплоенерго.

ТЕЦ столиці забезпечують теплом та гарячою водою понад 650 тис. домогосподарств у 8 адміністративних районах столиці — Дарницькому, Солом’янському, Печерському, Голосіївському, Деснянському, Оболонському, Подільському та у частині Шевченківського. Також ТЕЦ виробляють електроенергію для Об’єднаної енергосистеми України. Їх сумарна електрична потужність складає 1200 МВт, а теплова — понад 3600 Гкал/год.

В міжопалювальний сезон Київтеплоенерго провело ремонти шести енергоблоків ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 та 11 водогрійних котлів. За програмою капремонтів, які в обов’язковому порядку проводяться на енергоблоках кожні 4 роки, цього літа відремонтована парова турбіна № 2 на ТЕЦ-6, теплова потужність якої — 330 Гкал/год, а електрична — 250 МВт.

Водогрійні котли київських ТЕЦ, на яких також завершено ремонт, нагрівають мережеву воду до 150 градусів, їх номінальне навантаження — 180 Гкал/год. Крім того, на теплоелектроцентралях відремонтовано 517 насосів, 754 електродвигунів та інше важливе обладнання.

«Ремонти — обов’язкова складова підготовки ТЕЦ до опалювального сезону. Водночас, ведеться робота з модернізації столичної енергетики, і генерація займає важливе місце в цій програмі. Спільно з ЄБРР ми розпочинаємо проект встановлення на ТЕЦ-6 нового енергоефективного когенераційного обладнання. Це дозволить зробити енергосистему Києва більш гнучкою, надійною та технологічною. Для клієнтів це означатиме стабільність, надійність та якість енергетичних послуг», — зазначив Олександр Шевченко, директор СП «Київські ТЕЦ» КП Київтеплоенерго.

Нагадаємо, Київтеплоенерго виконало цьогорічну програму ремонтів та підготувало до осінньо-зимового періоду 2020-2021 столичні станції теплопостачання і котельні в усіх районах Києва. Оновлене обладнання пройшло випробування.

Як повідомляв мер Києва Віталій Кличко, тепломережа столиці готова до початку опалювального сезону. Місто може розпочати опалювальний сезон раніше. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: