Квітень у Києві увійде в літопис погоди з пиловою бурею і дощовим рекордом

Квітень у Києві увійде в літопис погоди з пиловою бурею і дощовим рекордом
16 квітня Київ накрила пилова буря
Фото: Главком

Кліматологи підвели підсумки звичайного за кліматичною нормою квітня у столиці

Середньомісячна температура повітря квітня у Києві склала +9,9°С, що лише на 1,2°С вище за кліматичну норму. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського з посиланням на дані спостережень своєї метеостанції.

«Цьогорічний квітень залишиться у літописі погоди з пиловою бурею, яка спостерігалась 16 квітня і викликала підвищений рівень забруднення повітря, а також дощовим рекордом 26 числа, коли вперше з 1891 року у столиці випало 26 мм опадів, що на 6 мм більше ніж було цього дня в 1987 році», - йдеться в повідомленні.

Найхолодніше у Києві було 1 квітня, коли мінімальна температура під ранок опустилась до -2,7°С, а найтепліше – 30 квітня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +24,1°С.

Опадів на проспекті Науки випало 36 мм, що склало 74% кліматичної норми.

Нагадаємо, директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда в коментарі «Главкому» розповів, що причиною піщаної бурі, яка 16 квітня накрила Київ та передмістя, є посилення вітру до 15-20 м/с на території Київської та Житомирської областей, а також тривала відсутність дощу у цих областях.

Після бурі ввечері 16 квітня Київ очолив рейтинг міст з найбільшим забрудненням атмосфери у світі з показником у 380 пунктів, при нормі 50.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: