Медійні атаки та погрози: керівник Інституту раку заявив про шантаж через боротьбу з корупцією

Медійні атаки та погрози: керівник Інституту раку заявив про шантаж через боротьбу з корупцією
Олександр Яцина запевняє, що його команда разом з МОЗ зараз лвзялася за ліквідацію спроб розкрадання державних коштів та злочинних схем корупційної системи

Яцина запевняє, що медійні атаки на нього організовують люди, причетні до злочинних схем в Інституті раку

Виконуючий обов'язки керівника Національного інституту раку Олександр Яцина заявляє, що його опоненти причетні до злочинних схем, тому наразі вдаються до брудних методів. Про це Яцина написав на своїй сторінці у Facebook.

Яцина повідомив, що минулого тижня до прокуратури було подано документи про відкриття трьох кримінальних проваджень за результатами внутрішнього аудиту в Національному інституті раку. «Зокрема, про підробку тендерної документації на понад 20 млн гривень. Також було виявлено велику нестачу витратних медичних матеріалів на складі інституту», - зазначив Яцина.

За словами керівника Інституту раку, його команда разом з МОЗ зараз використовує всі необхідні ресурси, аби ліквідувати будь-які спроби розкрадання державних коштів та злочинні схеми старої корупційної системи, але вже перші результати аудиту змусили нервуватися його опонентів.

«Проти мене та моєї команди розпочалися нові медійні атаки, поширюються маніпулятивні факти, продовжують надходити погрози. Ми це передбачали та готові давати відсіч будь-яким провокаціям. Наголошую: ми діємо винятково в інтересах держави, інституту та пацієнтів. Часи, коли уповноважені особи наживалися на онкохворих, - в минулому», - запевняє в.о. керівника НІР.

Також Яцина поінформував, що зі ЗМІ дізнався про свою начебто причетність до заволодіння коштами на придбання ліків, які в результаті не були куплені. Він стверджує, що в  його посадові обов’язки закупівля медикаментів ніколи не входила. Він подав заяву до поліції.

«В ній я зазначав про вимагання від мене як керівника Національного інституту раку вчинення певних дій, у тому числі залякуванням можливістю завідомо неправдивого  повідомлення про злочин громадянином Євгеном Ячменевим», – згадує Олександр.

Наразі за вказаним фактом проводиться досудова перевірка, під час якої Яцина обіцяє надати докази своєї невинуватості. 

Як повідомлялося, 27 квітня у кабінеті заступника директора Інституту раку знайшли прослушку.

Нагадаємо, восени 2019 року співробітники прокуратури міста Києві повідомили про підозру лікарям Національного інституту раку, причетним до заволодіння коштами онкохворих пацієнтів. Підозру отримав завідувач поліклінічного відділення НІР, а також один із лікарів-онкологів. Також після обшуків керівництво НДР відсторонило від роботи головного лікаря Безносенко.

Як відомо, за результатами внутрішнього аудиту в Національному інституті раку були встановлені численні порушення.

У листопаді 2019 року після проведення аудиту Міністерство охорони здоров'я вирішило відсторонити від роботи директора Національного інституту раку Олену Колесник.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: