Міністерство охорони здоров’я оскаржуватиме поновлення ректора Амосової

Міністерство охорони здоров’я оскаржуватиме поновлення ректора Амосової
Катерина Амосова через суд повернула посаду ректора

Адміністративний суд Києва зупинив дію наказу Мінохорони здоров’я

Міністерство охорони здоров’я оскаржуватиме рішення суду про поновлення Катерини Амосової на посаді ректора Національного медичного університету ім. Богомольця.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Лінчевський.

«Ми не маємо ілюзій щодо всіх форм спротиву старої освітянської системи. Ми будемо оскаржувати це рішення», – сказав він. 

Раніше повідомлялося, що відсторонену ректорку Національного медичного університету імені Богомольця Катерину Амосову суд відновив на посаді.

20 лютого Міністерство охорони здоров'я відсторонило від виконання обов'язків ректора медуніверситету Богомольця Катерину Амосову.

Ректорку відсторонили через те, що студенти стоматологічного факультету не змогли скласти обов'язковий для продовження навчання іспит «Крок 1. Стоматологія».

26 лютого, студенти та трудовий колектив Національного медичного університету імені Богомольця оголосили про безстроковий страйк вишу. А на наступний день поновили навчання.

Зазначимо, що МОЗ спростувало інформацію про невиплату зарплат у медуніверситеті ім.Богомольця.

Також у Міносвіти обурилися безстроковим страйком в медуніверситеті. Згодом Амосова прокоментувала своє відсторонення з посади ректора медуніверситету.

27 лютого охоронці медичного університету імені Богомольця у місті Києві жорстоко побили журналіста та активіста Олега Яценка під час виконання ним службових обов’язків. 

28 лютого в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун повідомила, що їй надходять погрози через ситуацію, яка склалася навколо медичного університету імені Богомольця та відсторонення від посади ректора Катерину Амосову. 

Читайте також статтю: Амосова проти Супрун. Хто стоїть за колапсом у найбільшому медичному вузі країни

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: