НАБУ повідомило про підозру главі Деснянської райдержадміністрації Києва

НАБУ повідомило про підозру главі Деснянської райдержадміністрації Києва
Голова Деснянської РДА Геннадій Заболотний

За даними слідства, чиновник вніс завідомо недостовірні дані в щорічну електронну декларацію за 2015 рік

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру голові Деснянської районної державної адміністрації Києва Геннадію Заболотному в декларуванні недостовірної інформації.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБУ.

Згідно з повідомленням, 20 березня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) повідомили голові Деснянської райадміністрації в Києві, який у момент скоєння злочину обіймав посаду голови Березівської районної державної адміністрації Одеської області, про підозру у скоєнні злочину за ст. 366-1 («Декларування недостовірної інформації») Кримінального кодексу.

За даними слідства, чиновник вніс завідомо недостовірні дані в щорічну електронну декларацію за 2015 рік.

Мова про відомості щодо земельної ділянки, яка перебувала у користуванні підозрюваного, а також дані про корпоративні права його дружини на суму понад 2 млн гривень, які раніше належали підозрюваному і були безоплатно відчужені на її користь у 2015 році.

«Факт порушення Заболотним закону «Про запобігання корупції» і наявність в його діях складу кримінального злочину, передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу, також підтвердило Національне агентство з питань запобігання корупції», - відзначають в прес-службі.

Детективи НАБУ вважають, що Заболотний перейшов до таких дій навмисне, ймовірно, з метою приховування значної частини своїх і родинних статків через небажання оприлюднення таких даних у відкритих джерелах.

Нагадаємо, колишній заступник керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Дмитро Сус, якого підозрюють в розкраданні майна, вийшов із СІЗО під заставу в 1,2 мільйона гривень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: