Нардеп анонсував суд щодо скасування реєстрації «каплиці» УПЦ МП біля Десятинної церкви

Нардеп анонсував суд щодо скасування реєстрації «каплиці» УПЦ МП біля Десятинної церкви

«Каплиця» на територія Національного музею історії України

Справа слухатиметься в Окружному адміністративному суді міста Києва 10 вересня

У понеділок, 10 вересня, відбудеться судове засідання щодо скасування реєстрації МАФу УПЦ Московського патріархату на території Національного музею історії України у Києві.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп Ігор Луценко, який ініціював позов.

«Повідомляю, що з достатньо високою ймовірністю у понеділок суд прийме рішення щодо мого позову про скасування реєстрації МАФу, котрий незаконно поставили на території Нацмузею історії на Десятинці. 
Кількамісячний судовий марафон має фінішувати», - написав нардеп.

За його словами, міністр культури Євген Ніщук пообіцяв бути на суді, «адже це надзвичайно важливе для Міністерства рішення».

«По-перше, саме Міністерство відповідає з охорону особливо цінних історичних земель, котрі їм ввірені. По-друге, музей – це одна з тих найважливіших для нашої державності установ, котра підконтрольна Мінкульту. По-третє, Міністерство культури бере участь у цьому процесі. На нашій, звісно стороні, отож ми розраховуємо, що наша спільна з урядовими структурами робота дасть плоди», - додав Луценко.

Народний депутат  пояснив, що справа слухатиметься в Окружному адміністративному суді  міста Києва 10 вересня о 15.00.

Раніше в Мінкульті заявляли що розміщення «каплиці» УПЦ МП на території Національного музею історії України є незаконним, єдиним користувачем земельної ділянки є сам музей.

Нагадаємо, взимку кияни зібрали необхідну кількість голосів під петицією з вимогою знести будівлю церкви Московського патріархату, розташовану біля Десятинної церкви в центрі столиці.

Раніше Шевченківський районний суд арештував архітекторів Олексія Шемотюка і Олександра Горбаня, яких поліція підозрює у спробі підпалу нелегального «монастиря» Московського патріархату, самовільно збудованого на території Національного музею історії України. 

Згодом обох затриманих архітекторів звільнили з-під варти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: