Невідомі атакували житло столичних активістів (фото)

Невідомі атакували житло столичних активістів (фото)

Ворота обійстя залиті червоною фарбою

фото: Сергій Філімонов/Facebook

Активіст Філімонов повідомив, що на подвір’я його будинку кинули голову свині

У ніч на 14 січня невідомі закидали червоною фарбою будинок засновника руху «Гонор», колишнього голови київського осередку «Національного корпусу» Сергія Філімонова та вікна квартири його побратима Ігоря Маляра. Про це Філімонов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Активіст додав, що, окрім фарби, на подвір’я будинку його сім’ї кинули голову свині. Він пов’язує цю атаку з тим, що рух «Гонор» підтримує місцевих мешканців у боротьбі за екопарк «Осокорки». «Я звинувачую керівництво забудовника Stolitsa Group», – написав Філімонов.

Водночас представники Stolitsa Group заявили, що компанія не має жодного стосунку до нападу на будинки, де проживають Сергій Філімонов та Ігор Маляр.

«Stolitsa Group діє виключно у рамках закону та засуджує будь-які прояви агресії, насильства та порушення громадського спокою і порядку. У рамках чинного законодавство готова надати юридичну допомогу потерпілим від протиправних дій», – зазначають представники компанії.

Нагадаємо, на Осокорках, поміж озерами Небреж і Тягле, планувалося звести 43 будинки заввишки 26-27 поверхів. Проти будівництва виступають активісти ГО «Екопарк Осокорки» та місцеві мешканці, вважаючи, що зелена зона не має бути забудована. Пізніше забудовник презентував оновлений проєкт ЖК, в якому кількість будинків скоротили вдвічі – до 25, однак судячи з візуалізацій, поверховість залишилася такою самою.

Попередньо збанкрутілий банк «Аркада» розраховував продати близько 13 тисяч квартир. Департамент містобудування та архітектури КМДА рекомендував забудовнику ЖК «Патріотика на озерах» скоригувати проєкт, зменшивши кількість будинків комплексу відповідно до кількості квартир, які вже купили інвестори.

Добудувати 11 тисяч квартир вкладників банку «Аркада» взялася компанія Stolitsa Group. У КМДА анонсували підписання меморандуму про добудову житлових комплексів «Патріотика», «Еврика», а також «Патріотика на озерах» – проти останнього виступають місцеві мешканці й активісти, адже він має розташуватися на місці зеленої зони між озерами Небреж і Тягле.

Нещодавно активісти презентували візуалізацію майбутнього екопарку «Осокорки».

У квітні 2021 року Комісія з питань екологічної політики Київської міської ради підтримала недопущення забудови довкола озер Небреж, Тягле та Мартишів та створення екопарку «Осокорки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: