Перед опалювальним сезоном Кличко закликав Раду знизити тариф на газ

Перед опалювальним сезоном Кличко закликав Раду знизити тариф на газ
Завдяки зниженню тарифів на газ кияни зможуть менше платити за опалення

Минулого опалювального сезону діяла так звана газова знижка на природний газ для теплопостачальних підприємств України

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до парламенту щодо ухвалення законопроєкту, який дозволить зменшити тариф на газ. Про це він повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Я звертаюсь до депутатів парламенту невідкладно винести на розгляд та ухвалити законопроєкт №2458. Він дозволить теплопостачальним підприємствам України застосовувати нижчу ціну на газ та встановлювати нижчі ціни на тепло і гарячу воду для населення. І кияни, і жителі інших міст України повинні сплачувати реальну - нижчу ціну за послуги!» - підкреслив Кличко.

Він наголосив, що міська влада дбає про те, щоб кияни сплачували справедливу ціну за отримані послуги.

«Минулого опалювального сезону, за постановою уряду, діяла так звана газова знижка на природний газ для теплопостачальних підприємств України. Нагадаю, в структурі тарифу на опалення та гарячу воду вартість природного газу становить 80%. Тому завдяки знижці кияни зекономили на гарячій воді та опаленні загалом 1,5 мільярда гривень», - сказав Кличко.  

Він підкреслив, що така постанова діяла тільки для минулого опалювального сезону. Аналогічного рішення, яке б стосувалось цього опалювального сезону, уряд не ухвалив. І у теплопостачальних підприємств не тільки Києва, а й усієї України немає правових підстав застосовувати актуальну ціну на газ.

«Більше того, парламент не спромігся за цей час ухвалити законопроект, що дав би можливість застосовувати актуальну ціну газу, що на 35% нижча, ніж та, за якою рахували тарифи в 2018-му», - наголосив Кличко.

Також мер повідомив, що столиця здійснила всі технічні та організаційні заходи, щоб розпочати опалювальний сезон вчасно. 

«Ми також провели гідравлічні випробування, за результатами яких тепловики усунули 6,5 тисяч пошкоджень. Тому місто готове оперативно розпочати опалювальний сезон», - повідомив Кличко. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: