Поліція затримала молодика, який влаштував пожежу в зоні ЧАЕС (відео)

Поліція затримала молодика, який влаштував пожежу в зоні ЧАЕС (відео)
Вогнем знищено 5 га лісу
Фото: Нацполіція

Молодик задля забави в трьох місцях підпалив сміття та траву

Під час проведення невідкладних заходів працівники Іванківського відділу поліції встановили особу, причетну до виникнення пожежі на території Котовського лісництва, що знаходиться на території зоні відчуження.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління Нацполіції в Київській області.

Палієм виявився 27-річний житель села Рагівка. Як пояснив молодик поліцейським, він задля забави в трьох місцях підпалив сміття та траву. Після чого вогонь вітром перекинуло далі і він вже не зміг впоратися та загасити багаття.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 245 (Знищення або пошкодження об’єктів рослинного світу) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо оголошення підозри молодому чоловіку. Триває слідство.

Як повідомляла пресслужба ДСНС, станом 6 квітня, у Чорнобильській зоні продовжуються заходи щодо ліквідації двох осередків пожеж, що виникли у суботу, 4 квітня.

Одна з пожеж - між с. Володимирівка та с. Жовтневе Котовського лісництва на площі близько 20 га. До гасіння залучено 124 чоловіки та 28 одиниць техніки, в тому числі 2 літаки АН–32П та вертоліт МІ-8. Всього з початку робіт авіацією ДСНС здійснено 42 скиди води (174 тонни), з них вертольотом 27 скидів, літаками 15 скидів.

Ще одна пожежа - поблизу с. Рагівка Котовського лісництва (41 квартал) на площі близько 5 га. До гасіння залучено 14 чоловік та 4 одиниці техніки. У неділю, 5 квітня, о 20:45 пожежу локалізовано.

За фактом виникнення пожежі у Чорнобильській зоні поліція відкрила кримінальне провадження

До слова, Кабінет міністрів визначив переможцем конкурсу на зайняття посади голови Державного агентства з управління зоною відчуження тимчасового керівника Чорнобильської АЕС Сергія Калашника.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: