Ситуація з Гостиним двором критична. Кличко закликав уряд припинити маніпуляції

Ситуація з Гостиним двором критична. Кличко закликав уряд припинити маніпуляції
Гостиний двір перебуває в аварійному стані
Фото з відкритих джерел

Кличко підозрює, що комусь вигідно, щоб будівля Гостиного двору розвалилась

Сьогодні, 23 лютого, мер Києва Віталій Кличко на початку засідання Київради звернувся до уряду з закликом завершити передачу Гостиного двору громаді міста.

«Хотів би наголосити і знову звернутися до уряду. Ситуація з Гостиним двором стає критичною та виглядає сьогодні навмисним затягуванням передачі об'єкта у власність громади столиці. Таке враження, що хтось хоче, щоб будівля розвалилася!» – сказав Кличко.

«У мене немає іншого пояснення після того, як місто пройшло всі довгі процедури, домоглося передачі об'єкта в державну власність. Залишається один крок – передача в комунальну власність. І тут раптом Мінкульт заблокував те, чого так довго ми добивалися з громадою Києва», – додав мер Києва.

Кличко наголосив, що поки тривають маніпуляції окремих державних чиновників, будівля Гостиного двору перебуває в аварійному стані, місто не може розпочати її реконструкцію.

«Я вважаю таку позицію Міністерства культури безвідповідальною і шкідливою! Уряд повинен нарешті поставити крапку в цій епопеї!» – підкреслив Кличко.

Нагадаємо, у січні 2021 року міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко остаточно заблокував передачу Гостиного двору з державної власності у комунальну власність Києва.

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з тим, аби уряд невідкладно ухвалив рішення про передачу Гостиного двору громаді столиці.

Гостиний двір стоїть без даху, вікон і штукатурки ще з зими 2013 року і продовжує потроху руйнуватися.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: