Стало відомо, скільки киян втратили роботу через коронавірус і карантин

Стало відомо, скільки киян втратили роботу через коронавірус і карантин
22% киян працюють дистанційно

Соціологи з'ясували ставлення киян до карантину

Частина киян втратили роботу після запровадження обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусу. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 4-7 квітня 2020 року серед мешканців Києва.

Під час опитування 59% повідомили, що мали роботу до запровадження карантину. З них 21% зазначили, що продовжують працювати в звичному режимі після запровадження обмежень, 22% – працюють дистанційно, 13% – знаходяться у відпустці за власним бажанням і 3% – втратили роботу.

Також результати опитування, продемонстрували, що 53% киян бачать реальною загрозу коронавірусу для себе та своєї сім’ї. 40% – протилежної думки. 

92% киян підтримують запровадження вимоги обов’язкового носіння маски в громадських місцях. 71% – підтримують рішення міської влади Києва про закриття метро на час карантину (21% – проти), 65% – не заперечують щодо обмежень на відвідування парків, лісосмуг, прибережних зон на час карантину (31% – проти).

В опитування взяли участь мешканці Києва від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Як повідомлялося, станом на 9:00 13 квітня, у Києві 495 лабораторно підтверджених випадків Covid-19. 

Як розповів Кличко, за минулу добу у столиці захворювання на коронавірус підтвердили у рекордної кількості киян - у 79 осіб. З них 63 випадки - в Києво-Печерській лаврі. 

У зв'язку з цим Києво-Печерська лавра закривається на карантин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: