Стало відомо, яку зарплату отримали столичні лікарі, що рятують хворих на коронавірус

Стало відомо, яку зарплату отримали столичні лікарі, що рятують хворих на коронавірус
Лікарі Олександрівської лікарні Києва борються за життя хворих на коронавірус

Київ встановив лікарям доплату у розмірі дев'яти посадових окладів

Столичні лікарі, які працюють з хворими на коронавірус, за березень отримали від 30 до 50 тисяч гривень зарплати. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Хочу повідомити, що столичні лікарі, які працюють з пацієнтами з підозрою на коронавірус та з хворими на Covid-19, отримали доплати до заробітної платні за роботу з 13 березня. Місто встановило їм доплату у розмірі дев'яти посадових окладів. На це Київ з міського бюджету виділив майже 10,8 мільйонів гривень. Таким чином лікарі за березень отримають загалом від 30 до 50 тисяч гривень, медсестри – 25-30 тисяч і молодший медичний персонал – 20-25 тисяч гривень», - сказав Кличко.

У середньому доплата за березень медперсоналу, що працює з хворими на коронавірус, становить: лікарям - 17 тисяч гривень, медичним сестрам – 13 тисяч гривень, молодшому медичному персоналу – 11 тисяч.

За словами мера Києва, працівники Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а саме медики виїзних бригад та санітари, задіяні в заходах із дезінфекції автомобілів, також отримають премію за березень. Для цього місто додатково виділило 12,4 млн грн. Так, в середньому за цей період лікарі Центру отримають премію в 9,8 тисяч гривень, фельдшери – 5,5 тисяч, а санітари - 1,9 тисяч гривень.

Також Департамент охорони здоров'я КМДА закуповує за кошти резервного фонду столиці ліки, що застосовують для надання медичної допомоги хворим на коронавірус.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус у Києві підтвердили ще у 42 осіб, зокрема, у чотирьох медиків. Загалом у Києві вже 892 підтверджених випадки захворювання на Covid-19

 Читайте також: 


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: